Критично остава състоянието на родилката, транспортирана до Варна с хеликоптер на ВМС

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:43 / 22.01.2020
5545
Състоянието на родилката, транспортирана от Силистра до Варна с хеликоптер на ВМС, остава критично, съобщиха за Varna24.bg от пресцентъра на УМБАЛ "Св. Марина“ във Варна.

Ето какво съобщиха за медията ни от здравното заведение:

На 20.01.2020г. в 17.52ч. в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) в УМБАЛ "Света Марина"-Варна е преведена 35 годишна жена от УМБАЛ "Силистра“ с работна диагноза - HELLP синдром, мозъчен инфаркт, кома, множествена органна недостатъчност.

Състоянието е след 4-та бременност и второ преждевременно раждане. Пациентката е постъпила в УМБАЛ"Слистра" няколко дни след раждането, след като се е почувствала зле, станала объркана и унесена, пожълтяла, започнали гърчове, откъдето е преведена в КАИЛ на УМБАЛ "Света Марина"-Варна.  

В момента е в тежко състояние, дълбока кома, Глазгоускакома скала - 3 т, чернодробна недостатъчност, дихателна недостатъчност. Лечението продължава, съгласно работните диагнози и динамичните изменения в състоянието, обяснява проф. д-р Вилиян Платиканов, началник на КАИЛ в УМБАЛ "Св.Марина“-Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).