Крият пътни знаци на Златните, за да вдига "паякът" коли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:19 / 01.07.2015
2372
В курорта Златни пясъци умишлено се крият пътни знаци и туристите са заблуждавани, с цел по-голяма печалба за репатриращата фирма. Шофьори разказаха пред Нова ТВ, че служителите с "паяка" се държат грубо и че след вдигане на колата не дават акт, който може да се обжалва.

Става ясно, че черен бус скрива знак за хора с увреждания на един от паркингите, за да бъдат вдигани повече коли. След репортажа той вече не спира там, разказват работещи в курорта. Проблемите с "паяка" на Златни пясъци обаче продължават.

В писмо от дружеството "Златни пясъци" посочват: "Изпълнителят ТЕТ 61 ЕООД има задължение да изпълнява своята дейност в съответствие със закона и носи отговорност за това по общия ред".

"Когато се установи нарушението, тогава се изготвя снимков материал, пише се констативен протокол за извършеното административно нарушение, автомобилът се репатрира и когато е на платформата, се уведомява районното полицейско управление", обясни Младен Иванов от "Общински паркинги и синя зона".

Основният съвет на специалистите е, ако смятате, че колата ви е била неправомерно репатрирана от територията на Златни пясъци или което и да е друго място, на момента искайте документ, описващ вашето нарушение. Това трябва да е акт от полицията - в него можете да впишете възражение и след това да го обжалвате в съда. Дали има кой да обясни това на чуждите туристи обаче, не е ясно.

От Златни пясъци посочват, че инфраструктурата за движение на превозни средства в курорта е тяхна собственост и законът им давал абсолютното право да я управляват. Иначе казано - репатриращата фирма продължава в същия дух, щом собственикът на алеите "Паркстрой - Златни пясъци" ООД е преценил така. Договорът им с фирма ТЕТ 61 бил между търговски субекти и касаел само техните взаимоотношения. Нищо, че се отнася и за хиляди туристи всяко лято.

Златни пясъци или златни "паяци"? Как се глобяват туристи за измислени нарушения?

След репортажът Икономическа и Пътна полиция са направили проверка на фирмата и са се натъкнали на пропуски в работата им, за които ще бъдат санкционирани.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).