Кръшни ритми събират малки и големи на фестивала "Фолклорен изгрев"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:05 / 15.04.2016
899
На 16 и 17 април в Гранд Мол Варна ще се проведе 9-тото издание на Националният музикален фестивал "Фолклорен изгрев". Основната цел на фестивала, който има конкурсен характер, е да даде възможност за изява на значителен брой изпълнители, обичащи и занимаващи се с българска народна музика. Конкурсът ще се проведе в следните направления: вокален, инструментален и танцов фолклор и стари градски песни, като изпълнителите се явяват като солисти или в групи и формации. Участниците са разпределени в 4 възрастови групи: от 3 до 7 г., от 8 до 12 г., от 13 до 18 г. и над 19 години.

Участниците ще бъдат оценявани от авторитетно жури с председател Проф.д-р Тодор Киров - декан на факултет "Музикален фолклор и Хореография" при АМТИИ гр.Пловдив . В журито са и Димитър Христов-Диригент на Народният оркестър при БНР, Ваня Монева - Продуцент народна музика в БНР и диригент на Хор "Космическите гласове на България"; Доц.д-р Лозанка Пейчева- Музиколог, етнолог и експерт към Национален етнографски музей гр.София, Доц. Венци Димов-Музиколог и етнолог,преподавател СУ "Климент Охридски" и Ивайло Герасимов - певец.

Заявки за участие са направили много солисти и фолклорни групи от всички възрасти. Очакваме таланти от всички краища на страната.

Фестивалът се провежда под патронажа на Христо Христов- кмет на район Младост. От негово име ще бъдат присъдени и две специални парични награди за група и солист. Осигурени са и други награди и лакомства за децата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).