Кръстиха 70 деца в Катедралния храм на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:09 / 08.10.2018
2142
Вчера  в Катедрален храм "Успение Богородично" бяха извършени светите Тайнства Кръщение и Миропомазание, с които Църквата придоби 70 нови членове, научи Varna24.bg.

Първата група деца бяха кръстени от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. С Архиерея съслужиха ставрофорен иконом Димитър Стоев - протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия и храмовото духовенство. В продължение на часове храмът бе изпълван от множеството родители, кръстници и роднини, които съучастваха в радостта.

Град Варна се включва за втора поредна година в кампанията "Направи го за България" , която цели насърчаването на раждаемостта в страната, помагайки на родителите в приемането на свето Кръщение на техните деца и която се извършва с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Тази година в кампанията се включиха 11 града, сред които бе и град Шумен, където с благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан, тайнствата бяха извършени в храм "Възнесение Господне" от ставрофорен иконом Димитър Николов - архиерейски наместник на Шуменска духовна околия и председател на църковното настоятелство при храма.

Митрополит Йоан се обърна към присъстващите и разяснявайки важността на Тайнствата Кръщение и Миропомазание, каза: "Това е едно велико тайнство на входната врата в светата Църква - кръщението в Троичния Бог, в името на Отец, Син и Светия Дух (ср. Мат. 28:19) и веднага след него светото Тайнство Миропомазание с помазване тялото на младенците със свето миро. Следователно това е една голяма отговорност и възможност вече тези деца да бъдат членове на светата Църква“. Негово Високопреосвещенство заяви, че трябва да осмисляме онова, което се случи днес и че това не е един просто административен или чисто външен акт, а велико тайнство, което се изживява един път в човешкия живот.

Митрополит Йоан благопожела на новопокръстените здраве, възрастване в доброто възпитание в Православната вяра и добрите нрави, морал и устои на нашето общество.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).