Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кръстиха 70 деца в Катедралния храм на Варна
Автор: Пламена Николова 09:09 / 08.10.2018Коментари (0)2165
Вчера  в Катедрален храм "Успение Богородично" бяха извършени светите Тайнства Кръщение и Миропомазание, с които Църквата придоби 70 нови членове, научи Varna24.bg.

Първата група деца бяха кръстени от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. С Архиерея съслужиха ставрофорен иконом Димитър Стоев - протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия и храмовото духовенство. В продължение на часове храмът бе изпълван от множеството родители, кръстници и роднини, които съучастваха в радостта.

Град Варна се включва за втора поредна година в кампанията "Направи го за България" , която цели насърчаването на раждаемостта в страната, помагайки на родителите в приемането на свето Кръщение на техните деца и която се извършва с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Тази година в кампанията се включиха 11 града, сред които бе и град Шумен, където с благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан, тайнствата бяха извършени в храм "Възнесение Господне" от ставрофорен иконом Димитър Николов - архиерейски наместник на Шуменска духовна околия и председател на църковното настоятелство при храма.

Митрополит Йоан се обърна към присъстващите и разяснявайки важността на Тайнствата Кръщение и Миропомазание, каза: "Това е едно велико тайнство на входната врата в светата Църква - кръщението в Троичния Бог, в името на Отец, Син и Светия Дух (ср. Мат. 28:19) и веднага след него светото Тайнство Миропомазание с помазване тялото на младенците със свето миро. Следователно това е една голяма отговорност и възможност вече тези деца да бъдат членове на светата Църква“. Негово Високопреосвещенство заяви, че трябва да осмисляме онова, което се случи днес и че това не е един просто административен или чисто външен акт, а велико тайнство, което се изживява един път в човешкия живот.

Митрополит Йоан благопожела на новопокръстените здраве, възрастване в доброто възпитание в Православната вяра и добрите нрави, морал и устои на нашето общество.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Матури 2024 г.
24 май: Ден на славянската писменост и култура
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: