Кукленият театър представя пролетната селекция на Future Shorts 2016

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:39 / 12.04.2016
739
Пролетната селекция на най-голямата мрежа за късометражни филми Future Shorts 2016 ще представи във Варна седем международни филма, отличени и включени в програмите на кинофестивалите през последната година. Програмата ще представи един документален, два игрални, две анимации, едно музикално видео, един експериментален филм от различни страни по света.

Стоп моушън анимацията на Нина Гантц - "Едмонд" е носител на награда БАФТА 2016 и е участвал в кинофестивалите програми в Ротердам, Клермон Феранд и с три награди от конкурса за млади кинематографи "Кембридж". Филмът представя дълбочинните пътешествия на себепознанието. Поетичният черно-бял "Дупката в сърцето ми" засяга темата за интимността, самотата, съзравянето и общуването ни с другите, филмът е бил включен в официалната селекция на Берлинаре 2016 г. Филмът на колумбийския режисьор Симон Меса Сото е с награда "Златна палма" от Кан 2014 и още четири международни награди за късометражен филм.

Програма "Пролет" 2016 г. на Future Shorts ще ни заведе в колумбийското гето, както и в най-скъпите хотели на Париж, за да ни направи част от света , такъв какъвто е днес, съобщават организаторите. 

Проявата епредвидена за 14 април от 19:00 ч. в Държавен куклен театър - Варна.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).