Кулинари за пети път ще мерят уменията си в морски MasterChef

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:10 / 03.12.2015
722
В навечерието на Никулден, за пета поредна година, варненци ще станат свидетели на оспорвана кулинарна надпревара на най-добрите майстори в кухнята. 

На 4 декември, петък, Петата национална кулинарна изложба - Варна 2015, ще събере на Пазара на Мол Варна майстор-готвачи от морската столица, региона и страната, които ще мерят уменията си с ястия от риба и морски деликатеси.
В надпреварата рамо до рамо ще участват отбори от елитни ресторанти и бъдещи майстори от колежи, гимназии и паралелки по туризъм. 

Те ще доказват професионализма си в три категории - предястие, основно ястие и десерт, като качествата им ще бъдат оценявани от петчленно жури. 

Победителите ще си тръгнат с награди, а зрителите ще имат възможност да дегустират представените морски специалитети. Пуширани калмари в кокосово мляко, филе от риба тон с маково семе и сусам, лаврак с аспержи, пюре от тиква и шафранов сос, солен чийзкейк с пушена сьомга, скумрия и скариди, рапани а ла прованс и още много екзотични изкушения ще представят състезателите, за да спечелят признанието на журито и гостите в петъчната вечер.
Традиционната кулинарна надпревара е организирана от Община Варна и Варненската туристическа камара, а за доброто настроение на гости и участници ще се погрижат възпитаници на Общинския детски комплекс.

Началото на морския MasterChef е в 17:00 часа, а входът за кулинарната изложба е свободен!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само 1/3 от жителите на Варненска област гласуваха днес
Официално: Изборният ден във Варна приключи!
Към 16 часа: Ето каква е избирателната активност във Варна и обла...
Дядо на 104 години от Варна показа на всички българи как се прави...
Абсолютен потрес! Вижте в какво окаяно състояние е една от избира...
Синът на кмета на Варна бе най-малкият гласоподавател днес, Коцев...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).