Култов уличен любимец изчезна във Варна, друг домашен сладур беше изоставен на гарата

Автор: Пламена Николова
Коментари (8)
10:36 / 21.09.2022
14924
Четириног уличен любимец, който е жива атракция за варненци и гостите на града години наред, е изчезнал, научи Varna24.bg от споделен коментар в групата "Зоополиция Варна".  

"Варна! Това е Бела, тя е 17- годишна и от бебе живее на центъра на Севастопол. Вчера е била взета от мъж и жена. Хората, които се грижат за нея от бебе, искат да знаят къде е и кой и защо я е взел … нека ако сте решили да й осигурите старините поне пишете къде е и как ще бъде гледана, за да са спокойни всички , които я познават и обгрижват там", сподели Габриела Павлова.

Публикацията разпали разгорещена дискусия във фейсбук. 

"Това куче от години нощува на мека постелка пред входа ни, а в дъждовните и студени дни го оставяме отворен и тя си влиза сама, после излиза с някого от нас сутрин. Дават и се не само храна и вода, но и медикаменти. Майка ми преди години я прибираше няколко пъти в големите зими в мазата, която е топла от въздуховоди на климатик, чиста и за Бела имаше постелка. Изгриза вратата и излезе. Това не е куче, което някой може да прибере", коментира Бистра Рачева, жената, която се грижи за четириногия любимец на хиляди варненци и туристи.

"Това кученце Е Варна! Ако е изчезнало, трябва да му се сложи паметник!", смята Теодор Казаков, а коментарът му предизвика друг,в който се изразява надежда, че животинчето е живо и здраво и няма нужда от паметник. 

"Вие от къде знаете, че кучето е в "подходящи" условия? Напълно е възможно да е прибрано в някое от тези нелегални депа с кучета за износ, заобиколено от 50 кучета, които лаят по него, използвано за "куче - касичка" за дарения!

Кучето е трайно маркирано от общината и единственият законен и етичен начин да бъде взето от мястото, където е прекарало целият си живот е чрез подаване на заявление до община Варна и осиновяване!" категорична е Ани Янкова в отговор на коментар, според който  кучето е прибрано, за да е на по-добро място. 

"Чух от приятели, че немскоговорящ мъж се разхожда из града и храни котки и кучета - май нещо като animal help споменаха", гласи коментар на Дияна Димитрова. 

Докато в групата се търси отговор на въпросът: "Къде е Бела и кой я взе?", друг коментар също предизвика остра реакция и разгорещен дебат във фейсбек, видя Varna24.bg

"Кученцето от гара Варна е изоставено от украинци...!Продължава да обикаля и страхливо тича по пероните на гарата. Не се дава на никой! Колегите жепейци казаха, че го хранят, но идва зима...Кой може да му помогне, Моля!", гласи коментар на Татяна Стефанова.

"Изоставено е, защото не са им дали да го вземат с тях...Мислите ли, че при война можеш да вземеш всичко...паспорти и т.н., или пък ако си ги взел, то трябва да търсиш ветеринар, за да удостовериш, че е твое и да пътува с теб..., но те нямат време украинците за това....местят ги от място на място....тръгват натам, насам... Абе въобще....трудно е!", смята Ралица Стойнева.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).