Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Култов за поколения варненци атракцион в Морската градина се превръща във все по-зловещо място
Автор: Пламена Николова 10:28 / 03.07.2020Коментари (10)6398
Култов за поколения варненци атракцион в Морската градина се превръща във все по-зловещо място, научи Varna24.bg от снимки, споделени във фейсбук страницата Beauty by KY.

Някогашната емблема на забавленията в парка, днес е потънала в мизерия и разруха и с успех може да служи за декор на филм на ужасите. 

Пощенска картичка с фотография на Христо Чукачев напомня за 80-те години, когато малчуганите се редяха на опашка, за да се повозят на количките или вагонетките на бобслея.

На фона на съвременните изкушения за децата, съоръженията изглеждат допотопни, но варненци, които днес са родители и дори баби и дядовци, си спомнят каква радост беше за всяко дете да "яхне" количка с ролкови колела и метално лостче за управление, за да се спусне до Офицерския плаж, често с ожулени колене и скъсани панталонки. След това адреналинът да се изкатериш с монорелсовото влакче нагоре до площадката държеше доброто настроение дълго време. 

Днес нищо не напомня за еуфорията на миналото. Бетонните улеи са обрасли в храсталаци, навред са разхвърляни боклуци, а грозни, тъжни и зловещи графити карат всеки, който дръзне да надникне там, да си тръгне бързо и да не се връща.  

За контингента, който ползва площадката за сбирки, говорят изхвърлените бутилки и следи от огън.

По-силна от човешката небрежност е единствено природата. Единствено зеленината напомня, че на това място може да кипи живот. 

Не е ясно защо до момента не е проявен инвестиционен интерес към забравеното кътче. Напълно възможно е да има добри проекти за неговото възстановяване, за които Varna24.bg ще се постарае да научи. 

Можем само да си пожелаем скоро отново бобслеят да се превърне в място на чудесата и слънчевата детска енергия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.07.2020 г.
+1
 
 
Там ако направят и един зимен бобслей, ще е страшно вървежно и голяма атракция за малки и големи.
Aнонимен
на 04.07.2020 г.
+1
 
 
Няма допотопно, ако върнат бобслея пак ще има много деца, няма друго по интересно, ония глупости на Морска гара ряпи да ядат
Aнонимен
на 04.07.2020 г.
+1
 
 
Бобслея ми беше любимото, трябва да го възстановят, да видят децата адреналин. Имаше и едно паднало дърво точно над улеите и ако не си наведеж главата - лошо :D
Aнонимен
на 03.07.2020 г.
+1
 
 
Аз си го спомням. Беше супер. Със сестра ми редовно ходихме там. Незнам защо никой не го поднови. Имам дъщеря на 2 години и ако съществуваше все още с удоволствие бих я завела там. За жалост във Варна всичко се занемари. Кметовете който имахме и имаме не правят нищо за града, освен да разрешават все повече и повече стройтелство на хотели и блокове. Хора вземете да мислите и по този въпрос, че туристите намаляват с всяка изминала година... след някоя друга всичко ще замре. Незнам дали Коронавируса е толкова голям проблем колкото това застрояване. Нямаме нужда само от бетон. Имаме нужда от природа, развлечения, както за децата така и за нас. Преди години на Златни пясъци и Дружба беше супер. Сега какво е навсякъде хотели, бетон, струежи и то не кога ами през летния сезон. Съжалявам, но за мен това е тъпо. Отделно боклуците разпиляни. Пътищата...дупка до дупка. Как не се научиха и тея дето правят пътищата, архитектите да слагат тея шахти максимално близо до бордюра а не в ляво?! Да се чудиш как да ги заобиколиш!!! После катастрофи имало!!! Ами ще има. Научете се да правите нещата един път, а не 100ти за да крадете парите!!! Правете нещата както трябва, за да се радваме както ние така и вие. И туристите, когато дойдат да Ахнат и да казват, че е хубаво тук и дори да си тръгнат да искат да се върнат. Ако съм един кмет, президент държавата нямаше да има равна. Не ние да искаме да влезем ЕС, а ЕС щеше да иска да влезе в България. За жалост не ценим това което имаме и това което ни дава природата. Имаме прекраснаприрода, но не знаем как да я използваме. Стига сте крали. Наливайте и ще получите повече отколкото очаквате. И вземете пътищата да ги ремонтирате целите, а не да запълвате дупките и да е вечер.
Aнонимен
на 03.07.2020 г.
0
 
 
Варна има нужда от истински акваленд, защо да не се възстанови.
+1
 
 
Явно на някои им харесва да бъде разруха и мизерия.Отговорните за това, да бъде хубаво, както едно време е било са пълни непукисти.
Aнонимен
на 03.07.2020 г.
+1
 
 
Разруха Тъжна Картинка.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: