Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Културно-историческото наследство на Варна може да я превърне в целогодишна туристическа дестинация
Автор: Екип Varna24.bg 13:04 / 06.11.2015Коментари (0)1148
©
"Не случайно Световната организация по туризъм казва, че до 2020 г. културният туризъм ще бъде водещ. Към момента повече от 60% от туристите избират културата при своите пътувания. В България повече от 11% от туристите казват, че идват с цел културен туризъм, а 80% от тези, които идват в страната ни посещават и културно-исторически обекти". Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова по време на приветствието си към гостите на Осмия Черноморски туристически форум, предаде репортер на Varna24.bg.

"Не случайно и ние заложихме културно-историческия туризъм като фокус в рекламната ни кампания за 2015 г. и за 2016 г. Смятам, че само по този начин ние можем да бъдем различни и да се деференцираме от продукта, който останалите държави предлагат. Трябва да изпъкнем с ценностите, които притежаваме. Културно-историческия туризъм може да бъде двигател на растежа за всички региони. Затова министерството разработи 8 такива дестинации като Варна попада в две от тях. Едната е "Морските крепости на България, а другата "Градовете на българските царе". Смятам, че акцентирайки върху всички важни културно-исторически паметници на цялата територия на страната имаме едни съвсем конкурентноспособни двигатели на растежа. Не случайно България е на 22-ро място по конкурентноспособност на културните ценности. Можем да сме една водеща дестинация.

Имаме 11 обекта включени в списъка на материалното и нематериалното наследство на ЮНЕСКО, имаме 4200 манастири, църкви и свети места, да не говорим, че имаме 1600 минерални извора и сме на второ място в Европа след Исландия. И както казват в Дубай "при вас водата е като при нас петрола". Така че имаме всички дадености да бъдем водеща туристическа дестинация. Трябва да използваме тези неща, за да се превърнем в целогодишна туристическа дестинация", заключи министър Николина Ангелкова.

Тя отправи приветствие към ректора на Икономически университет, преподавателите и студентите по повод 50-годишнината на специалността "Туризъм".

Щастлива съм, че присъствам на този юбилей, още повече, че той почти съвпада с първата годишнина от създаването на Министерството на туризма, което утре навършва една година, допълни министър Ангелкова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: