Купища стари бюлетини залежават по членове на изборни комисии във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:30 / 09.07.2015
680
Купища бюлетини от стари избори залежават по членове и председатели на комисии във Варна. Това стана ясно от предварителната среща по подготовката на кампанията за местния вот на есен между представителите на Централната избирателна комисия (ЦИК) и местните изборни комисии от област Варна. Това са стари, невалидни книжа, които са се натрупали още преди последната промяна в изборното законодателство, когато връщането им стана задължително. Те не могат да бъдат използвани, коментираха от Районната избирателна комисия (РИК) във Варна за Черно море. Въпросните бюлетини трябва да бъдат описани и отчетени пред РИК и ЦИК и след това унищожени, като заличаването им може да стане и на места, уточниха от комисията.

Предварителната разяснителна кампания по провеждането на местните избори на есен тази година започва за първи път 4 месеца по-рано, дори преди да има издаден президентски указ за насрочването на вота. Най-важното, което трябва да знаят родните избиратели към момента е че трябва да спазят всички процедури по изискването за уседналост - най-малко 6 месеца преди изборната дата да имат адресна регистрация и да си изкарат удостоверение за гласуване от общините по местоживеене.

Все още не ясно дали ще има насрочен и референдум за деня на вота. На есен ще може да гласуваме за кметове на общини, райони и населени места, както и за общински съветници. Бюлетините остават същите, като пак ще може да се отбелязва мажоритарен вот, коментираха от ЦИК.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).