Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Къщи за съседски забавления никнат между блоковете
Автор: Екип Varna24.bg 16:25 / 29.01.2015Коментари (0)1110
© Народно дело
Нова къщичка за междусъседски купони се появи в район "Младост". Идеята за изграждането на социалната постройка е на самите граждани, а реализацията е изпълнение на предизборен ангажимент пред тях. Вдигането на мястото за игра на карти и сладки приказки обаче предизвика бурни коментари в социалните мрежи и форумите.

Граждани се притесняват дали това няма да стане средище за пияници, надрусани тийнейджъри, дали няма да се стига до бой между ползващите помещението. Като цяло повечето коментиращи смятат, че появата му ще предизвиква кавги и неспокойствие за жителите в блока. Затова "Народно дело" реши да провери как стоят нещата с други подобни беседки в кв. "Трошево". Едната е се намира до блок 27, а другата - до блок 19. Те са общински и са там от близо 3 години.

"Сега събираме пари да си я ремонтираме напролет. Трябва да се освежи, а пък и ни харесва да се събираме в нея. Играем карти, табла, смеем се. Много по-добре, отколкото да стоим пред телевизора", разказа живеещ в блока. Той разясни, че влизането става с ключ, който стои в домоуправителя. Не може всеки, когато поиска, да я използва.

"Ние имаме деца, жени, не се запиваме по цели нощи, просто съботните дни си организираме игрална вечер. Да, пийваме по малко, но културно. Всичко в рамките на нормалното и когато хората знаят с каква цел се събират, не би трябвало да има проблеми", коментира той.

Други граждани пък се притесняват, че къщичката бързо ще бъде разбита и окрадена от вандали. Трети пък шеговито добавят, че ще има къде да спят, ако бъдат изгонени от вкъщи.

Определено тези тип къщички не са толкова разпространени, но според повечето идеята е добра и е нещо приятно за хората.

Според районния кмет Христо Христов: Няма нарушение в постройките на поляна

Един от въпросите, които се задават по повод новите места за междусъседски контакти, е как може да бъде издадено разрешително за строеж върху зелените площи.

"Мястото, на което е построена къщичката, не се води зелена площ. Това, че е затревена, невинаги означава, че е със статут на зелена площ. Строежът е напълно законен", заяви районният кмет на "Младост" Христо Христов.

Съвсем наскоро обаче общината се похвали с приемането на зелен регистър, в който по принцип трябваше да влязат всички градинки, включително и тези между блоковете. Целта е ясна - върху съществуващата зеленина да не се строи. Кое ще надделее - опазването на зеленото богатство на града и обогатяването на междусъседските контакти, предстои да разберем скоро.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: