Късо съединение подпалило блока в "Победа"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:38 / 01.02.2016
1678
Късо съединение в неизправен уред е причина за разразилия се кошмарен пожар в бл. 2 на кв. "Победа" на 29 януари, съобщиха за Varna24.bg от полицията.  

От там опровергаха версията за взрив на газова бутилка, която първоначално се тиражираше като причина за инцидента. При пристигането на огнеборците газова бутилка е била изнесена от един от апартаментите в цял и непокътнат вид, уточниха още от полицията. 

Припомняме, че в петък, около 16:20 часа, на телефон 112, е получен сигнал за пожар в жилищен блок, намиращ се в ж.к. "Победа". По първоначални данни пожарът обхваща цял етаж от блока и на място са изпратени 3 ППА от I РСПБЗН, в последствие към тях се присъединява допълнителен екип от III РСПБЗН, както и автомеханична стълба.

От апартаментите са евакуирани 4 възрастни и 2 деца, няма тежко пострадали в пожара. Изгаряния по едната длан е получил 41-годишен мъж, живущ в един от апартаментите, който е получил лекарска помощ и опасност за живота му няма.

Установено е, че огънят е тръгнал от апартамент, разположен на втори етаж на блока, като е засегнал и другите два апартамента, разположени на същия етаж. Нанесени са значителни материални щети по жилищата. Освен това са опушени стени в целия блок и по фасадата. Увредена е тераса и дограма на апартамент, разположен на третия етаж.

На място, по време на работата по овладяването и потушаването на пожара, са присъствали директора на РДПБЗН - Комисар Тихомир Тотев, началникът на I РСПБЗН - Николай Нанев и щабът на службата. 

По време на възникване на инцидента в ж.к. "Победа", три екипа са обслужвали произшествие в м-ст "Ален мак", където е горяла покривна конструкция на сграда, от където същите са били дислоцирани. Няма пострадали хора.

При пожарът в "Победа" всички обитатели на блока са били евакуирани за през нощта, уточниха още от пресцентъра на РДВР Варна. 

Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
02.02.2016 Настаняват в общинско жилище евакуирано семейство от изгорелия блок в
"Победа"
02.02.2016 Изгорелият блок в "Победа" е опасен, изселват обитателите му
29.01.2016 Хората от опожарения блок в "Победа" остават навън тази нощ
29.01.2016 Пожар вилнее в жилищен блок в "Победа"
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).