Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Квартет "Tanguarda“ носи във Варна горещата страст на тангото
Автор: Екип Varna24.bg 16:48 / 15.03.2018Коментари (0)1758
©
След разтърсващия концерт на мегазвездата Найджъл Кенеди, с който беше официално открит ХV Европейски музикален фестивал Варна 2018, започва серия от силни пролетни концерти, сред които особено ярко блести гастролът на квартет "Tanguarda". Емоцията на аржентинското танго в звук и танц ще сгрее сърцата на на варненската публика в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център на 10 април от 19:00.

"Tanguarda" е международен проект, в центъра на който е една вдъхновяваща варненка – Мария Мартинова. Самата тя е музикант с международно признание и горещ почитател на тангото и се изявява и като професионален танцьор. След Музикалната академия в София Мария завършва легендарния Julliard School, Ню Йорк, със стипендията "Владимир Хоровиц". Защитава магистратура в Ротердамската консерватория при Агилес дел Виня. Кариерата й преминава през сцени като Концертгебау, Амстердам, St. Martin-in-the Fields, Барбикан и Уигмор хол в Лондон, Wiener Recital Hall в Залцбург, Alice Tully Hall, Ню Йорк.

Темпераментът на Мария Мартинова обединява в един проект емблематични фигури на тангото като Марсело Нисинман – изпълнител на бандонеон, роден и изградил майсторството си в Буенос Айрес, композитор, последовател на своя ментор Астор Пиацола. В квартета участват още цигуларят Сирил Гарак, утвърдил се като един от най-търсените танго цигулари и Винфрид  Холценкамп – признат като най-уважавания танго басист в Европа. Емоцията в концерта ще бъде изведена на много по-горещо ниво от танцьорите Селин Руис и Жереми Бребар - танцова двойка с множество концертни изяви в Европа и Америка.

Пред варненската публика "Tanguarda“ ще представят творби от Астор Пиацола, Марсело Нисинман, Агустин Барди и Освалдо Тарантино.

В продажба са билетите за този горещ спектакъл, който ще се случи в Зала 1 на Фестивалния и конгерсен център на 10 април. Билетите са на цени от 20 до 50 лв. и могат да се купят от Билетния център на ФКЦ и онлайн: https://fccvarna.bg/събитие/tanguarda

Европейският музикален фестивал се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна.

Другите събития в поредицата от прояви за ценители в рамките на фестивала:

29.03. в Градската художествена галерия Musica da camera - концерт на дуото Ивона Недева, флейта, и Анжела Маджарова, арфа. Билети от ФКЦ.

5.04.в Градската художествена галерия Имена от бъдещето - Дуо Герасимец от Германия - Николай Герасимец, пиано, и Василий Герасимец, виолончело. Билети от ФКЦ.

14.04. във Варненската опера - концертт на Веселин Станев, пиано със Симфоничен оркестър на Държавна опера Варна, диригент Станислав Ушев. Билети от касата на Държавна опера Варна.

Началният час на всички концерти от фестивала е 19:00. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: