Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Ladies of Jazz“ събират Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева във Варна
Автор: Пламена Николова 15:18 / 22.08.2019Коментари (0)2144
©
Международният музикален фестивал "Варненско лято“ ще покани почитателите на свободната музика този петък, 24 август, в Летния театър за среща с три изключителни български музикални дами от различни поколения. Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще представят във Варна проекта си "Ladies of Jazz“. Заедно с тях ще бъдат и The Fingertones – Филип Александров - клавишни, Богомил Енчев - ударни, Светослав Неделчев – Козмо - бас, Петко Дреников - китара, Арнау Гарофе – саксофон и Тодор Бакърджиев - тромпет. За Варненския фестивал в проекта ще участва и симфоничен оркестър. 

Броени дни преди големия концерт Рут Колева, която е инициатор и двигател на мащабното събитие, споделя: "Специалното на представянето на проекта ни във Варна е, че този път ще имаме с нас симфоничен оркестър с диригент Ганчо Ганчев – за пръв път правим проекта със симфоничен оркестър и ще бъде нещо различно и като музика, и като усещане, и е нещо, което задължително трябва да бъде видяно. Създаването на "Ladies of Jazz“ се случи в средата на миналата година, когато ми хрумна идеята да направим обединение на различните нюанси на женското присъствие в българския джаз, но и да хвърлим един мост между поколенията. Аз съм огромен фен на Камелия Тодорова и на Милица Гладнишка и ми се искаше да имаме повод да бъдем събрани на едно място заедно. И този проект ни събра. Смятам, че стана много разнообразен и много енергичен сам по себе си с нашите прилики и разлики като изпълнители, а и като хора, и това го прави уникален.“ 

Соул, фънк и джаз ще е стилистичната рамка на концерта, който събира три поколения български изпълнителки на една сцена. Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще представят своята селекция от ярките пиеси от световната дамска джаз сцена. Ще чуем техния прочит на велики песни на Ella Fitzgerald, Jill Scott, Erykah Badu и други. Авторска музика и български хитове като "Прошепнати мечти“ и "Да е влюбен този свят“ също ще дадат цвят на програмата.

Началото на концерта е 20 ч. в Летния театър.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: