Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ларгото на Варна се превръща в най-голямата книжарница на открито
Автор: Пламена Николова 09:27 / 02.08.2019Коментари (0)1511
© Varna24.bg
Над 50 български издателства и книгоразпространители ще участват в "Алея на книгата“ във Варна, която стартира от днес и ще продължи до 11 август. Книжното изложение е разположено в 19 шатри в пространството от  хотел "Черно море“ до Фестивалния и конгресен център, видя репортер на Varna24.bg

"Алея на книгата" е най-голямото книжно изложение на открито в България. Посетителите могат да се насладят на хиляди книжни заглавия и специални предложения. Литературен кът с богата културна програма очаква деца и възрастни. 

Официалното откриване ще е днес от 18:00 ч. в Литературния кът по пешеходната зона на бул. "Сливница“ (в близост до пресечката с ул. "Стефан Караджа“).

Традиционно Литературният кът е любима част от "Алея на книгата“. Именно там се провежда богатата културна програма, която представя българската литературна сцена в цялото ѝ многообразие. Събитията включват премиери на книги, срещи с писатели и преводачи, дискусии. Има специален модул с активности и за най-малките читатели. 

По случай юбилейното десето издание на "Алея на книгата" - Варна, която води своето начало именно от морската столица, в програмата на Литературния кът е поместено специално събитие, посветено на грамотността и организирано в партньорство с Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките.

На 3-ти и 4 август от 15:00 до 18:00 часа Институтът ще участва в Културната програма с инициативата "Написаното остава. Пиши правилно!". Всеки, който желае да тества знанията си по български правопис и пунктуация, може да се подложи на диктовка или да реши езиков тест и да получи съвети от млади учени от БАН за най-често допусканите грешки. Всички ще получат стикери "Написаното остава. Пиши правилно!“, чието предназначение е да бъдат залепени върху върху табели или надписи на публични места, в които са допуснати правописни грешки. Най-успешно справилите се участници ще получат и други награди.

В знак на подкрепа към здравната система на града, Община Варна и Асоциация "Българска книга" организират кръводарителска кампания под мотото "Капка кръв може да спаси живот, прочетена книга може да промени живот“. Всеки, който се включи в кръводаряването, ще бъде "поощрен" с книга, подарък от българските издателства. 

Достъпът до всички събития в програмата на "Алея на книгата“ е свободен.

Работното време на "Алея на книгата" - Варна е всеки ден от 10:00 до 22:00 часа.

Културната програма на Литературния кът се провежда всеки ден от 18:00 до 21:00 часа.

"Радвам се, че тази прекрасна инициатива се случва за пореден път във Варна и интересът на издателите и читателите се увеличава. Алеята на книгата е едно от важните събитие от културния календар на града ни, заедно с други инициативи като фестивала "Варна Лит“, заяви на пресконференция кметът на Варна Иван Портних.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: