Латвиецът с повдигнато обвинение за пране на пари остава в ареста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:06 / 09.12.2016
1244
Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжна прокуратура - Варна за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо гражданин на Литва с инициали Я. Ч., задържан на 07.12. 2016 г. по обвинение за пране на пари.

Според събраните доказателства първоначално той изтеглил парична сума чрез нелегитимна транзакция по интернет от сметка на обществена институция, като тази сума е била прехвърлена в собствената му сметка. След това от банков клон е изтеглил 2000 лева и преди второ теглене с предварителна заявки, бил задържан.

Съдът прецени, че въз основа на събраните до момента доказателства може да се направи основателно предположение да се подозира, че гражданинът на Литва е извършил деянието, за което е обвинен. По смисъла на закона това е тежко умишлено престъпление, което се наказва с "Лишаване от свобода" за срок от 1 до 8 години. Лицето няма постоянно пребиваване в България, напуснал е хотела, в който е бил отседнал, и се е преместил в друг, където няма регистрация. Съдът смята, че ако не бъде задържан под стража има висока степен на опасност да извърши престъпление против правосъдието като заличаване на доказателства и/или въздействие на свидетели.

Затова съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража", като в случай на жалба определението може да бъде разгледано от Апелативен съд Варна на 13 декември, от 10 часа.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).