"Leaders Lectures Series" стартира във ВСУ "Черноризец Храбър“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:19 / 10.12.2019
1397
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С лекция на о.з. полк. Ицхак Турджеман – дългогодишен директор по социални политики в Министерството на отбраната на Израел и член на попечителския съвет на Черноморска академия за сигурност, бе поставено началото на цикъла лекции "Leaders Lectures Series“ във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“. Събитието е организирано от Черноморската академия за сигурност и е с финансовата подкрепа на "Гузик техникъл ентерпрайсис" – САЩ.

Ицхак Турджеман представи иновативния и успешен опит на Израел в реализацията на националните приоритети през висшето образование и киберсигурността. Засегнати бяха въпроси от значение за България, свързани с отбраната, образованието и взаимовръзките им в социалната сфера. След лекцията се проведе дискусия за възможностите за прилагане на израелския опит в България, съобразно местните специфики.

На лекцията присъства зам.-кметът на Община Варна Пейчо Пейчев, който представи приоритетите на Общината в сферата на образованието. Ректорът на Варненския свободен университет проф. д-р Петър Христов проследи с интерес представянето и предложи модел за съвместна дейност. Присъстваха и експерти от Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ на Община Варна. Голям интерес към темата проявиха преподаватели и студенти от специалностите "Национална сигурност“, "Право“, "Киберсигурност“ на Варненския свободен университет.

В рамките на цикъла "Leaders Lectures Series“ през 2019/2020 година във Варненския свободен университет ще изнесат лекции по актуални за България и региона теми, водещи експерти по национална сигурност, международни отношения и киберсигурност.

Преди пристигането си във Варна, Ицхак Турджеман и колегата му Владимир Бронфенбренер проведоха работни срещи в София с представители на профилни министерства, в рамките на които бе обсъдено сътрудничеството, базиращо се на израелския опит.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).