Легендарният "Ориент Експрес“ пристигна с час закъснение във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:40 / 28.08.2019
1988
Легендарният и луксозен влак "Ориент Експрес“ пристигна с едночасово закъснение на ЖП-гара Варна - точно в 18:10 часа вчера, съобщава БНР.

Стотици посрещнаха най-известния влак в света на четвърти коловоз, където бяха дошли още от 17:10 часа, когато по разписание бе обявено пристигането от Русе.

Причината - "Ориент Експрес" закъснява още от Букурещ, прави това и в Русе и това става факт и във Варна. По стара българска традиция всички 91 пасажери от 12 националности бяха посрещнати с питка и сол на варненската ЖП-гара. Те останаха във Варна за три часа и отпътувха от морската столица малко след 21 часа, за да тръгнат към следващата точка от маршрута си.

Най-многобройни тази година бяха пътниците от Съединените американски щати, в "Ориент Експрес" има пасажери и от Великобритания, Франция, Австралия, Холандия, Канада, Япония, Тайланд, Швеция и др. Менюто, което им се сервира, се съобразява с местата, покрай които преминават известният влак. В България опитват и традиционни български подправки, за да усетят в най-пълна степен родната атмосфера. 

"Ориент Експрес" изпълнява маршрута "Париж-Истанбул" и обратно само веднъж в годината. Това е т.нар. "класически маршрут“, в който пътниците слизат и разглеждат Будапеща, Букурещ и Истанбул. Те минават през Варна и Русе.Уникална е атмосферата във влака в стил Бел епок. Персоналът е с изтънчено облекло, на гостите се сервират и селектирани вина. 

Миналата година "Ориент Експрес“ пристигна във Варна на 28 август с около 15 вагона, сред които ресторант, бар и зали за развлечения. Пътниците в него бяха около 90 от общо осем националности.

Легендарната влакова композиция от романа на Агата Кристи бе възстановена през 1997 г. Пътуването от Париж до Истанбул трае шест дни. 

Бавно, но в разкош, се движат пасажерите в луксозния влак, а всяко негово спиране се превръща в истинско събитие. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...
Благомир Коцев: Части от центъра на Варна могат да се превърнат в...
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).