Лекар за състоянието на Стефчо: Това е едно малко чудо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:33 / 29.08.2013
2185
Малкият Стефчо, който е жив по чудо след падане от близо 10-15 метра височина от ескалатора в Гранд мол Варна, е поискал за подарък за рождения си ден вчера самолет. Желанието си споделил пред медицинска сестра, която го разпитала за желанията му. Вчера малкият палавник навърши 4 годинки и за негов късмет се чувства добре след намесата на лекарите в МБАЛ "Света Анна". Пожеланият подарък пристигна в реанимацията с родителите на пострадалото дете - Тихомир и Искра Манолови.

Според зам.-директора на болницата проф. Дико Бошнаков детето вече е абсолютно адекватно и е още по-добре от преди. То е прекарало спокойно нощта, диша спонтанно, отваря си очите, при подкана изважда езичето от устата си, пие вода и си иска сокче. Хлапето няма температура и може да свива юмручетата си, хемодинамичните му показатели са в нормата, рефлексите му са явни и на този етап няма никакви усложнения.

"Това е едно малко чудо, защото при толкова много травми, обикновено се случва най-лошото", коментира проф. Бошнаков. Всъщност най-големият подарък за рождения ден на Стефчо е, че е жив и успешно бе изваден от медикаментозната кома. Все още обаче е отпуснат и това е нормално. Медиците наблюдават внимателно белия дроб, защото възможното усложнение може да настъпи оттам. Ако всичко се развива в правилната посока, до 2-3 дни детето ще бъде извадено от спешната реанимация на МБАЛ "Света Анна" и ще бъде преместено в друга стая. Там над него ще бди и майка му, поясни проф. Бошнаков.

Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
13.09.2013 Изписаха 4-годишния Стефчо от болницата
11.09.2013 Изписват Стефчо от болницата до 2-3 дни
10.09.2013 Инспектират всички детски центрове във Варна
05.09.2013 "Докторе, довиждане", казал преди минути малкия Стефчо на проф. Бошнаков
02.09.2013 Състоянието на Стефчо се подобрява
30.08.2013 Варненци благодарят на лекарите, върнали Стефчо към живота
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).