Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лекари от 14 страни се дипломираха в МУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:52 / 01.12.2019Коментари (0)3489
294-ма абсолвенти от Факултета по медицина и 98 от Факултета по дентална медицина в Медицински университет – Варна положиха Хипократовата клетва по време на тържествена церемония по дипломиране. Заедно с българските абсолвенти, дипломите си получиха и млади лекари и лекари по дентална медицина от англоезичната програма на обучение от Германия, Великобритания, Швеция, Австрия, Испания, Гърция, Кипър, Норвегия, Португалия, Люксембург, Турция, Нигерия и Иран.

Под звуците на студентския химн в зала "Конгресна“ на Двореца на културата и спорта абсолвентите и гостите аплодираха академичното ръководство и членовете на академичния съвет на МУ-Варна. 66 са отличниците от двата факултета, които получиха дипломите си от ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов. Той се обърна към всички завършващи с думите: "Обръщайки поглед назад, знам пред колко изпитания сте се изправяли, за да стигнете до триумфа на днешния празник. Убеден съм, че всичко, което научихте във факултетите по медицина и дентална медицина, ви е помогнало да се изградите не само като отлични лекари, но и като личности. Дипломата, която ще получите днес, ви дава нови възможности и хоризонти. Използвайте ги! Бъдете пример за следващите поколения, работете и живейте така, че да привличате нови млади хора към лекарската професия. Бъдете ментори, бъдете модел за подражание.“ Поздравителен адрес към абсолвентите от випуск 2019 изпрати президентът на Република България г-н Румен Радев.

Д-р Иван Вълкадинов, завършил медицина с пълно отличие, получи наградата "Златен Хипократ“, парични награди от ректора и от кмета на град Варна Иван Портних и награда за най-високи постижения в областта на науката по време на следването на името на бележития варненски лекар д-р Никола Сираков. Награди от ректора и кмета получи и д-р Борислава Тончева, отличник на випуск 2019 на Факултета по дентална медицина.

Всички отличници получиха парична награда от ректора на университета и грамота "Отличник на Випуск 2019“. Българският лекарски съюз предостави 3 парични награди на завършващи млади лекари, а проф. д-р Красимир Методиев - две едногодишни стипендии за специализация в Университетската болница "Хадасса" в Ерусалим, Израел.

Проф. д-р Златислав Стоянов, проф. д-р Виолета Йотова, проф. д-р Антон Тончев, доц. д-р Мария Димова-Милева бяха избрани за "Любим преподавател на абсолвентите“ на Факултета по медицина, а доц. д-р Радосвета Андреева – на Факултета по дентална медицина.

Председателят на Студентския съвет Божидар Касабов връчи почетни плакети и грамоти за активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги в изграждането и развитието на съвременния облик на Студентски съвет в МУ-Варна на Динко Николов, Радина Георгиева, Ясен Георгиев, Деница Георгиева, Ясен Петров и Делян Иванов от специалност "Медицина“ и Ивелина Христова, Мирослав Стойков и Георги Христов от специалност "Дентална медицина“. С почетни грамоти бяха отличени Радина Георгиева от специалност "Медицина“ и Надежда Славчева от специалност "Дентална медицина“ за активна дейност в студентския танцов състав, а Хрисимир Тодоров от специалност "Медицина“ - за заслуги към спортната дейност на МУ-Варна.

Музикални поздрави към завършващите студенти бяха изпълненията на СТС "Диана“, талантливите студенти Касандра Варнес, Никола Картелов, Ясен Корабов и сборна формация от студенти, служители и преподаватели на МУ-Варна, които отправиха своето послание към абсолвентите с песента "We are the world".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: