Лекари от Спешното във Варна плашат с масови оставки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
15:50 / 21.03.2012
4507
Лекарите педиатри и терапевти от отделението по спешна медицина към МБАЛ "Света Анна" във Варна са готови да подадат масово оставки в знак на недоволство от начина на разпределение на парите за дежурства. Това стана ясно от отворено писмо, изпратено от тях до кмета, Общинския съвет, Инспекцията по труда, областния управител и комисията за защита от дискриминация. Документът предизвика дебати днес на заседание на комисията по здравеопазване. В него спешните педиатри и терапевти обясняват, че за септември м.г. не са взели никакви пари, а колегите им шокова зала са получили по 1700 лв. (17 дежурства по 100 лв.). На следващите 2 заплати са им изплатили по 499 лв. добавки, но не и за декември м.г. В отвореното си писмо те настояват за хвърляне на светлина върху действията на ръководството на МБАЛ "Света Анна".

Не е в нашите правомощия да взимаме отношение по проблема, отбеляза председателят на комисията проф. д-р Анелия Клисарова. Тя цитира изпратеното по случая становище от изпълнителния директор д-р Веселин Николов. В него се казва, че Инспекцията по труда (ИТ) е извършила проверка на 19 март т.г. и не е открила нарушения по изплащането на заплатите във връзка с договора между МБАЛ "Света Анна" и община Варна. Другите констатации на ИТ са недостиг на безплатно работно облекло в отделението по спешна медицина и осигуряване на безплатна храна за персонала само през празничните, почивните дни и за нощни дежурства.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).