Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лекарите в МБАЛ "Света Анна“ получиха лъчезащитни жилетки
Автор: Екип Varna24.bg 12:16 / 22.03.2017Коментари (0)953
©
Лъчезащитни жилетки, последно поколение и от най-висок клас, получиха лекарите от университетската МБАЛ "Света Анна".

Защитните облекла бяха дарени от г-н Офер Миретцки, президент на "Оркид Гардънс", по инициатива на почетния консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев.
Благодаря за този пореден жест на съпричастност към нашата болница и екипа, който посреща спешния травматизъм в Североизточна България. С тези думи изпълнителният директор на МБАЛ "Света Анна" д-р Николай Коларов прие защитните престилки и яки на стойност над 10 000 лв., които ще пазят здравето на лекарите, подложени на рентгенови лъчения в работното си всекидневие.

Д-р Коларов получи уверение от дарителя и от почетния консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев, че е в ход и доставка на реанимобил за нуждите на спешната болница на българския Севроизток, която също ще бъде дарена от израелските партньори на МБАЛ "Св. Анна".

От своя страна д-р Коларов увери дарителите, че екипът на МБАЛ "Света Анна" е в готовност да поеме традиционно завишаващия се в летния сезон травматизъм, част от който са и чужди граждани, избрали да летуват по Северното Черноморие.

По идея на г-н Офер Миретцки представител на МБАЛ "Света Анна" ще получи възможност на място - във водеща израелска болница, да се запознае с опита на елитните здравни заведения да организират и управляват специални звена за комуникация с дарители.

"Това е добра практика, която в Израел съществува от години и позволява на болничните заведения да се презентират пред организации, фирми и институции и да организира дарителски срещи в полза на болниците", коментира почетният консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев.

Пред ръководството на МБАЛ "Света Анна" той припомни превърналите се вече в традиция добри отношения между почетното консулство на Израел във Варна, представителите на бизнеса от Израел и варненските медицински среди.

Офер Миретцки е и дългогодишен партньор от израелска страна в усилията за адекватна организация на здравеопазването във Варна за противодействие на терор, природни бедствия и катастрофи. Той е сред най-ревностните участници в международните уъркшопове по антитероризъм, които проф. Красимир Методиев организира край Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: