Лекарската колегия във Варна е номинирала двама за лекар на годината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:07 / 19.10.2014
1006
Днес от 19.00 часа в Концертната зала на Военния клуб в София ще бъде отбелязан тържествено Денят на Св.Иван Рилски - Чудотворец, който се чества и като Ден на българския лекар. Това каза д-р Светлин Митев, председател на Българския лекарски съюз във Варна. 

На традиционната церемония с концерт-спектакъл ще бъдат удостоени с почетните знаци на организацията лекари от цялата страна. Отличия ще получат и лекарите, които Регионалните колегии на Българския лекарски съюз излъчват като носители на почетен знак "Лекар на годината" - сребърен. 

Ще бъдат връчени отличия на заслужили лекари в категорията за млад лекар, за иновативни хирургични методики на очните болести, за принос в развитието на педиатрията, за особен принос в развитието на българската кардиологична школа и др. 

"Ще бъде връчено и голямото отличие "Лекар на годината" 2014. Районната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Варна номинира двама свои членове за лекари на годината", посочи д-р Светлин Митев. 

За лекар на годината на регионално ниво е номиниран дългогодишният педиатър доц. д-р Иван Гълъбов. Той е бил председател на БЛС - Варна, член на ръководството на БЛС, изпълнителен директор на УМБАЛ "Света Марина" и други. За лекар на годината на национално ниво е номинирана доц. д-р Лиляна Хавезова, дългогодишен невролог. 

Тя е експерт в националната акредитационна комисия към Министерския съвет, експерт при преговорите за Националния рамков договор, член на ръководството на БЛС - Варна, и БЛС. 

"Това е едно цялостно признание за тези двама наши изтъкнати лекари от град Варна", допълни д-р Митев.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...
Възмутен варненец: Камионите постоянно си минават, но това никой ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).