Леки мерки за неотклонение за двама, хванати с алкохол без бандероли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:49 / 17.09.2010
802
Варненският районен съд не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража" по отношение на две лица, привлечени като обвиняеми за държане на акцизни стоки без бандерол - престъпление по чл. 234, ал.2, т. 3 от НК. Двамата обвиняеми са били задържани при специализирана полицейска акция на 15 септември т.г., когато в два микробуса, склад и прилежащия му двор във варненска местност са били открити около 2500 л. алкохол и цигари без бандерол.

По отношение на 47-годишният И.Ш. съдът наложи мярка за неотклонение "подписка", тъй като счете, че не са налице категорични доказателства за авторство на деянието и не съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление. На 37-годишният С.К., който е собственик на единия от микробусите, склада и прилежащия двор, където са намерени акцизните стоки, съдът наложи мярка "парична гаранция" в размер на 500 лв.

Съдът мотивира решението си и с факта, че голяма част от установения при акцията алкохол е вино, с алкохолно съдържание под 10 % и не попада в нормите, при които се дължи акциз и се изисква облепяне с бандерол. Двамата обвиняеми до момента са с чисто съдебно минало и няма данни спрямо тях да има висящи досъдебни производства. Наложените мерки за процесуална принуда подлежат на обжалване в 3-дневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).