Лекуват болни деца с музика във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:09 / 27.02.2017
913
Музикотерапия за деца с двигателни и ментални проблеми предлага Домът за медико-социални грижи, който се намира във варненския кв. "Виница". 

Сеансите се водят от музикалния педагог Първолета Василева, която има дългогодишен опит в работата с деца, включително с увреждания и специални потребности. 

Мястото на терапевтичните срещи е главното фоайе в Дома всеки вторник и четвъртък от 10,00 ч. до 10,30 ч. и от 10,30 ч. до 11,00 ч. Заниманията са подходящи както за здрави, така и за деца с ментални или двигателни проблеми. Сеансите "Музика в действие" протичат като игра, която успокоява и помага за концентрацията на вниманието. Тонизира се централната нервна система, стимулира се дишането и кръвообращението. 

Музикотерапията оказва лечебно въздействие върху психо-емоционалното състояние на децата и опорно-двигателния им апарат, обясни Първолета Василева. Тя уточни, че заниманията се отразяват благоприятно върху речта, фината и общата моторика, общуването с връстници и възрастни, стимулира въображението на децата и креативното им мислене, себеизразяването и увереността. Отделно от това децата се запознават с различни видове инструменти от цял свят, с музикалните жанрове, усвояват ритмичността, разпознават началото и края на музикалната фраза. Стимулираме ги да покажат танцовите си умения и възможности за импровизация, каза още музикалният педагог.

В "Музика в действие" се включват деца от заведението и тези, които посещават Дневния център за деца с увреждания. Сеансите са открити и за всички, които ползват услугите на Центъра за ранна интервенция и рехабилитация, също част от структурата ни.

Очаква се много скоро в здравното заведение да отвори врати и специализиран кабинет по музикотерапия. Така ще се отговори на нуждите на повече деца със специални потребности от цялата страна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).