Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Летище Варна стартира нискотарифни полети до Брюксел
Автор: Екип Varna24.bg 09:08 / 30.10.2017Коментари (0)2347
Повече самолети ще кацат целогодишно на летище Варна след като Ryanair откри нова въздушна линия Варна-Брюксел Шарлероа. Полетите ще се изпълняват два пъти седмично, в четвъртък и неделя.

Първият полет от Брюксел бе осъществен неделя привечер, а пътниците бяха посрещнати с призрачна музика и страховити костюми по случай наближаващия празник на Вси Светии. Пристигащите и заминаващите пътници също имаха възможността да се почерпят с вкусни сладки. 

Новият маршрут ще осигури 35 000 пътници годишно на летище Варна, третото летище, което Ryanair обслужва в България. Линията ще бъде оперирана със самолет Boeing 737-800, с продължителност на полетите от около 3 часа. 
 
По повод на новия маршрут, Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар, оператор на летище Варна, сподели: "Стремим се да развиваме морските летища така, че повече самолети да кацат целогодишно и днес празнуваме големите ни усилия да привлечем Ryanair към Черноморското крайбрежие и следователно първото им кацане във Варна. Също така сме изключително щастливи от предстоящото им влизане в Бургас, което бе обявено порано този месец и ще започне от март 2018 г. с нова постоянна база и 11 нови дестинации. 

"Нашият маршрут Брюксел Шарлероа е идеалният избор както за клиентите които пътуват по работа така и за тези които пътуват за удоволствие. Ние се надяваме да увеличим маршрутите, трафика и работните места във Варна през следващите месеци и години", добави Олга Палонка, директор на продажбите и маркетинга на Ryanair. 

Пътникопотокът на двете морски летища се е увеличил и тази година. До края на месец септември на летищата Бургас и Варна са обслужени съответно 2,9 и 1,7 милиона пътника, което е увеличение спрямо първите девет месеца на предходната година съответно с 3% и 12%. Очакванията на летище Варна са до края на годината ръстът за летището да се увеличи до около 15%. 

През зимния сезон, Летище Варна ще поддържа полети до следните дестинации: София, Виена, Истанбул, Москва, Дортмунд, Мюнхен Меминген, Милан Бергамо, Ларнака, Лондон Лутън, Тел Авив, Айндховен и Брюксел Шарлероа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: