Летният театър се изпълни до краен предел за празника на "Приморски"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:41 / 12.06.2018
2212
В лятната привечер на 11 юни Летният театър беше изпълнен до краен предел. Поводът – тържественият концерт, посветен на Празника на Район "Приморски“.

И през тази година тенденцията Варна непрекъснато да се обновява и да се работи по подобряването на инфраструктурата намира своето отражение и на територията на района.

В напреднала фаза е станалият като известен пробив на булевард "Васил Левски“ до улица "Девня“. Основно вече е рехабилитирана улица "Студентска“. До края на годината ще приключи основният ремонт на ул. "Капитан Рончевски“.В квартал "Виница“ изцяло е реновирана втората част от булевард "Цар Борис Трети“. Поетапно се изгражда водоснабдителната и канализационна система. Отскоро там заработи и нова пазарна площадка.

С ускорени темпове и финансиране, осигурено по Оперативна програма "Региони в растеж 2014 – 2020“, се работи по обновяването на сградния фонд, подобряване на енергийната ефективност и създаване на условия за достъпна среда за хората с увреждания в Средно училище "Найден Геров“, Основно училище "Стефан Караджа“ и Филиала на Детска градина "Ян Бибиян“. Нов дом ще има Детска градина "Иглика“ и разширение на базата на Детска градина "Карамфилче“.

С изпълненията си по време на концерта аплодисментите на публиката заслужиха: Представителният духов оркестър на Военноморските сили, Гайдарският  оркестър "Диньо Маринов“  при Народно читалище "Васил Левски – 1945“ – Варна, Детският танцов ансамбъл "Зорница“   при Народно читалище "Отец Паисий – 1934“ – Варна, Вокално – инструменталният  ансамбъл при Средно училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски“ – Варна, Клубът по спортни танци "Варна“  при Народно читалище "Христо Ботев – 1928“ – Варна, Струнният квартет "Джуниър“  при Национално училище по изкуствата  "Добри Христов“ – Варна, Сборна балетна формация  при Национално училище по изкуствата "Добри Христов“ – Варна, Фолклорният  ансамбъл "Варна“ и  специалните гости: Детско шлагерно студио "ДА“ и Дует "Мания“.

Празничният концерт, който и тази година премина под мотото: "Нека бъдем заедно !“, почетоха с присъствието си представители на държавни, обществени, образователни, здравни и културни институции. Получени бяха много поздравителни адреси, а сцената на Летния театър се превърна в цветна градина от подарените кошници с  цветя. От името на кмета на Варна, Иван Портних, поздравление към гостите, публиката и администрацията на Район "Приморски“ поднесе господин Пейчо Пейчев, заместник кмет на Община Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).