Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Lidl ще зарадва варненци този уикенд. Вижте с какво
Автор: Екип Varna24.bg 11:08 / 08.06.2023Коментари (0)6041
©
Фермерски пазар на Lidl ще се проведе във Варна този уикенд. В първото си издание на черноморския бряг за годината, инициативата добавя още осем изцяло нови участници, с което подкрепата на веригата за българските производители продължава да се разширява, а девет от единайсетте шатри ще предложат изцяло местни продукти. Това съобщиха от пресцентъра на веригата за Varna24.bg. 

На 9, 10 и 11 юли на паркинга пред магазина на Lidl на ул. “Битоля" 1А в морската столица, варненци и гости на града ще се насладят на богато разнообразие от родни продукти. В пика на сезона, череши и ягоди ще предложи земеделският производител Руслан Панчев. Посетителите ще могат да си закупят и свежи краставици и домати директно от градините на Костадин Костадинов, а сред щандовете на пазара ще има и мед, и сродни продукти от пчеларя Георги Димитров, както и пресни хлебчета от варненската хлебопекарна "Стефани".

Сред местните предложения са и плодовите био вина "Дионисий", богатата палитра от различни сортове разсад за домати на Ирафли Лютфиев и художествените произведения на варненката Бойка Родопска. Клиентите на Lidl в морската столица ще могат да пазаруват и от традиционните участнци на фермерските пазари на Lidl - Димитър Панчев с продукцията си от варива и ядки, месните продукти на “Риламес" и разнообразните вина “Мелнишки пирамиди" от с. Левуново.

Производителите на млечни продукти от “Овчарника" разказват за инцидент, при който през 2020 година в семейната ферма в Аксаково избухва пожар, който изпепелява около 150 тона храна за животните. С много усърден труд и любов Данаил и Бойка възстановяват стопанството си и днес с вълнение очакват фермерския пазар на Lidl във Варна, на който ще участват за пръв път:

“Идеята на Лидл за пазари на паркингите е чудесна - дава се възможност на всичките им клиенти да се срещнат директно с производителите. Предимството за нас е че така получаваме шанс да реализираме продукцията си в директна среща с крайните клиенти."

Фермерските пазара на Lidl са част от последователната политика на веригата в подкрепа на родните производители, за които участието е напълно безплатно, като компанията не само предоставя своите паркинги, но поема и всички разходи по организацията и комуникацията на събитията. В досегашните 39 издания на пазарите над 140 фермера от 65 населени места са предложили на посетителите богато разнообразие от свежи сезонни зеленчуци, био продукти, хлебни и месни изделия, както и мед, вино и билкови тинктури, като всяка година броят на производителите и посетителите се увеличава, а разнообразието става все по-голямо.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 31 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 118 магазина в 53 града и над 4000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служител








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: