Лилия Христова: Дървена ваканция във Варна няма да има!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:14 / 05.01.2016
1724
Дървена ваканция във Варна няма да има, няма необходимост от това, тъй като класните стаи във всички училища са топли, категорично заяви директорът на общинската дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова, пише Черно море. 

Тя похвали работата на директорите по места, които са започнали навреме затоплянето на сградите, за да посрещнат с уютни температури учениците в първите дни след празниците.

 "Имало е, разбира се, трудности, но ръководствата на учебните заведения са се справили. Средствата за отопление и гориво на всяко от тях са отпуснати още през септември - октомври, проведохме и няколко работни срещи от началото на зимния сезон, в които обсъдихме какви мерки е добре да се вземат, за да няма проблем с нормалното протичане на занятията дори и в най-студените дни. След продължителната почивка заради празниците е нормално някъде да са имали затруднения поради спецификите на сградите, в които се помещават учебните заведения. В IV ЕГ "Фредерик Жолио - Кюри" например са имали проблем със затоплянето на северните стаи и на кабинетите в сутерена. Там са включени допълнително климатици и алтернативни отоплителни тела, които са осигурени във всички училища, които имат нужда. 

Подобен проблем е имало и в ГПЧЕ "Йоан Екзарх", както и в Математическата гимназия "Д-р Петър Берон". Директорите са подходили според ситуацията, но не са оставили един клас да стои в недобре отоплена учебна стая повече от един учебен час. Само в няколко училища се наложи занятията да бъдат с намалена продължителност днес, утре смятам, че няма да има подобна необходимост", увери Лилия Христова.

Намалени занятия вчера имаха учениците втора смяна в осем варненски училища - VIII СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин", НУИ "Добри Христов", ОУ "Захари Стоянов", ОУ "Антон Страшимиров", СОУ "Св. Кл. Охридски", ВТГ "Г. С. Раковски", ОУ "П. Р. Славейков" и ОУ "Цар Симеон". Причината е да могат децата да се приберат по светло. Най-проблемно е прибирането на учениците от кварталите, които учат в центъра и ги чака по-дълъг път до вкъщи.

Отсъствията на учениците в първия учебен ден за новата година ще бъдат извинени от директорите, ако родителите подадат молба, че децата им са отсъствали заради влошената метеорологична обстановка, увери началникът на регионалния образователен инспекторат Венцеслава Генова.


Виж коментарите (0)

Още по темата (165):
07.02.2017 Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно
31.01.2017 Важна новина за хората, смятащи, че сметката им за ток е надписана
29.01.2017 В Пловдив по-студено от Кнежа, вижте къде днес е било най-мразовито
27.04.2016 Климатолог: Чака ни пролетен сняг
26.04.2016 "Жълт" код е обявен за цялата страна заради очакван силен вятър
26.04.2016 15 сантиметра сняг на "Предела", проходът затворен за камиони
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).