Лилия Христова: Расте броят на болните деца във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:07 / 11.02.2016
1033
Има ръст на заболелите деца в училищата и детските градини. Това заяви за "Фокус" директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова. 

По данни на учебните заведения, в отделни образователни институции, отсъстващите деца достигат около 20%. Лилия Христова посочи, че данните са събрани на база проведени учебни занятия за първа смяна, но в сравнение с последните два дни ръстът е съвсем очевиден. 

По думите й най-много отсъстващи ученици има в ОУ "Отец Паисий" - 18 %, СОУ "Найден Геров", заемащо стойности между 17% и 18 %, следвани от СОУ "Елин Пелин" и СОУ "Любен Каравелов" с около 13 до 15 %. 

По отношение на учебните занятия в детските градини, директорът коментира, че също се наблюдава увеличение на заболелите деца от грипни и респираторни заболявания. Лилия Христова обясни, че е установен спад с около 250 деца по-малко в детските градини, в сравнение с данните от вчера.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).