Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
Ћили€ ’ристова: –одителите да са спокойни, училищата и детските градини имат ресурс да се справ€т в услови€та на Covid-19
јвтор: ≈кип Varna24.bg 11:19 / 18.09.2020 оментари (5)2102
© Varna24.bg
–одителите да са спокойни, училищата и детските градини във ¬арна имат ресурс да се справ€т в услови€та на Covid-19, коментира в интервю за barometar.net† Ћили€ ’ристова, директор на дирекци€ "ќбразование и младежки дейностиУ в ќбщина ¬арна.

-√-жо ’ристова, в готовност ли са варненските училища да посрещнат новата учебна година?

-ƒа, новата учебна година във всички общински училища и детски градини бе открита спокойно при спазване на насоките на ћќЌ. ќрганизаци€та на новата учебна година стана въз основа на разработените от министерството насоки за работа на системата на училищното образование през учебната 2020-2021 година в услови€та на COVID-19, както и заповедите на министъра на здравеопазването. ”чилищата разработиха правила, отраз€ващи спецификата на отделната образователна институци€. “ези правила са гласувани на ѕедагогически съвет и приети на ќбщо събрание на колектива.-–одители имат притеснени€ да пуснат децата си на училище, заради коронавируса.  акво бихте им казали?-ƒа бъдат търпеливи и спокойни, защото и детските градини и училищата по време на епидемиологичната обстановка от COVID-19 през изтеклата 2019-2020 учебна година показаха, че имат ресурс и капацитет да се справ€т. ¬ажно е да се работи с по-малко напрежение от страна на родителите, защото те имат възможност според новите текстове в «акона да за€в€т желание за електронно обучение на децата от разсто€ние. ќчакваме обнародване на закона. —пазването на мерките в училищата е важно, но то н€ма да бъде за сметка на учебно-възпитателни€ процес и това е така от първи€ учебен ден.- ак бихте коментирали мнението на на доц. јтанас ћангъров, че мерките в училищата са ненужни?

-Ќе е коректно да коментираме мнение, изразено от медицински специалист. ¬ насоките, разработени от ћќЌ €сно са определени правилата и на този етап това са корективите за работа в училище.- ѕритеснени ли са директорите на училища за учебната година?  ои са най-често задаваните въпроси, които ги вълнуват?- ≈стествено е да има притеснени€, поради особеностите на тази учебна година. Ќай-често обсъжданите въпроси са свързани с разнообразните питани€ от страна на родителите, които каса€т присъственото обучение и възможностите за електронно обучение от разсто€ние, вътрешната организаци€ за начало и край на учебните зан€ти€, движението в междучаси€та, храненето, организирането на родителски срещи, събирани€ на ќбществени съвети и училищни насто€телства, ограничаването на достъпа на външни лица в училищните дворове. ћнени€та на родителите са пон€кога коренно противоположни и затова е важно ръководствата да намер€т решени€, които максимално да защит€т интересите на децата и учениците.ќще по темата: общо новини по темата: 203
20.02.2021 »
11.02.2021 »
10.02.2021 »
09.02.2021 »
09.02.2021 »
08.02.2021 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...

ѕоказва коментари на Galq Mileva
премахни филтъра

0
 
 
≈й, успокои ме тази жена рЯШП сега н€мам притеснени€ рЯ§ФрЯШ°
0
 
 
«ащо пенсионерка работи в държавната администраци€ .......
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ‘евруари 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
¬иж още:
јктуални теми
јрести в ѕловдив заради развратни жени
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
ѕарламентарни избори 2021 г.
—кандално от —еверна ћакедони€: Ѕългарски€т език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: