Лиляна Павлова: Да не позволяваме популизмът да ни върне назад

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:04 / 13.03.2017
1941
Не трябва да допускаме популизмът, който се шири у нас, да надделее, защото ще върне държавата ни назад. Служебният кабинет работи анти-ГЕРБ, той възражда старата тройна коалиция. Това коментира Лиляна Павлова, водач на варненската листа на ГЕРБ и бивш регионален министър. Днес тя се срещна с жители на Търговище, за да представи приоритетите в предизборната програма на ПП ГЕРБ и да подкрепи колегата си в кабинета "Борисов 2" Теменужка Петкова, която е водач на листата в областта.

"В лицето на Теменужка Петкова Търговище има човек, който наистина ще защитава интересите на региона в парламента. Целта ни е да спечелим изборите и след 26-и март да направим стабилно правителство. Имаме реална програма, реални цели, знаем във всеки един сектор какво трябва и можем да направим, как да го постигнем. Знаем как да надградим и да продължим напред", заяви Павлова.

По думите й като БВП област Търговище не е с най-добрите показатели, но ГЕРБ има визия за развитие потенциала на областта. "Няколко са важните неща за региона, които в последователност трябва да се направят. Безспорно ключовият приоритет е изграждането на довеждащата инфраструктура. Без нея няма как да се привлекат инвестиции. 

В рамките на пълен мандат можем да довършим строителството на автомагистрала "Хемус", която ще минава много близо до града", посочи Лиляна Павлова. Тя информира обществеността, че кабинетът "Борисов 2" е стартирал работата по два участъка от магистралата, единият от които е трасето от Белокопитово до Търговище. "Вторият участък е от Ябланица до Боаза.

Идеята ни е да строим от двете страни на автомагистралата и да ги срещнем около Велико Търново. Много инвестиции са необходими за подобряване на второ- и третокласната пътна мрежа в областта, но два са приоритетните участъци в региона - републиканският път, който минава през града, както и пътят от Мировец до Градец, за който по европроект бяха осигурени 10 млн. лв. 

За съжаление, този проект е от лошите примери за загубено европейско финансиране в резултат от безкрайно обжалване на процедурата. Въпреки това, участъкът е предложен за ремонт в програмата на АПИ за тази година", припомни Павлова.

Тя увери, че инвестиции в областта ще има и по линия на Оперативна програма "Региони в растеж". "През този програмен период предвиденият бюджет за града е увеличен от 12 млн. лв. на 19 млн. лв. Средствата ще бъдат вложени в подобряване на градската среда, ремонт на ясла, две училища и изграждане на лаборатории за практически занимания, защитени жилища. Общо за областта ресурсът по програмата е 32 млн. лв.", изтъкна Павлова.

По думите й друга наболяла тема в областта е ВиК инфраструктурата. "Длъжници сме на хората, живеещи тук. Политическите спекулации във връзка с общински дейности нанасят вреди. Заради отпора и нежеланието на две общини - Алпака и Попово, да се консолидират в обща ВиК асоциация, бе блокирана възможността областта да кандидатства за европейско финансиране за подмяна и разширения на водопроводната мрежа. Даваме си сметка, че доставката на чиста питейна вода е задължение на държавата и в ГЕРБ сме категорично решени да подкрепим малките общини. Затова предвиждаме създаването на специален държавно финансиран фонд от по 100 млн. лв. годишно, обясни бившият регионален министър.

Виж коментарите (0)

Още по темата (430):
03.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
29.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
05.05.2017 Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
05.05.2017 Кутев: Срещата между Цацаров, Гергов и Дончев трябваше да остави следа
05.05.2017 Валери Симеонов: Един от нас да се издъни и всички сме свършили!
04.05.2017 България вече официално има ново правителство
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).