Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова: По програмата за саниране трябва да има национален консенсус
Автор: Екип Varna24.bg 09:05 / 17.03.2017Коментари (0)1931
©
Програмата за саниране доказва своя положителен ефект, независимо от политическите атаки, на които е подложена. Тя е насочена към всички, като дава реална възможност за подобряване на средата за живот на 3 млн. българи, които живеят в стари блокове. Това коментира водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова на среща с жители на Долни чифлик. 

Във фокуса на дискусията, която се проведе по инициатива на кмета на общината Красимира Анастасова, беше Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

"Програмата беше заложена в управленската програма на ГЕРБ през 2014 г. Процесът стартира бавно и със силна политическа антикампания. Опонентите ни вложиха много енергия в спекулации, включително че ще бъдат взимани апартаментите на хората", припомни Павлова. По думите й програмата доказа своя социален и икономически ефект, затова по нея е важно да има национален консенсус. 

"Две години по-късно видяхме, че програмата работи. Остарелите панелки, които са в лошо техническо състояние и енергийно неефективни, се обновяват, а животът им се удължава. Сметките за отопление на домакинствата в първите санирани блокове намаляха между 30 и 60%", допълни Лиляна Павлова

Тя увери, че ГЕРБ ще продължи тази програма и ще разшири обхвата й. "В момента програмата е замразена, но нашето желание е тя да се възобнови и ще работим за това, ако получим подкрепата ви на парламентарните избори и съставим стабилно правителство. На този етап са осигурени 2 млрд. лв. Програмата не дели общините на наши и ваши, нито на големи и малки. Освен по-топли и уютни домове, тя гарантира и заетост за малките и средни фирми в сферата на строителството, а това е важна подкрепа за бизнеса", увери Павлова.

В дискусията с гражданите се включиха и други кандидати на ГЕРБ за народни представители, сред които и арх. Йордан Павлов, който е зам.-кмет на община Долни чифлик.
В града има напълно санирани два блока. Други четири сдружения са с внесени документи в Българската банка за възстановяване и развитие и очакват финансиране. Много обитатели на жилища в многофамилни сгради в Долни чифлик поставиха своите въпроси относно гаранционните срокове и сдружаването между етажните собственици.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: