Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова: С изграждане на АМ "Хемус" и детелина край Игнатиево ще подкрепим местната икономика
Автор: Екип Varna24.bg 17:35 / 17.03.2017Коментари (0)3160
©
С изграждането на автомагистрала "Хемус" и детелината край Игнатиево ще подкрепим икономическата зона, за която обединиха усилията си общините Варна, Аксаково, Белослав и Девня. Това открива перспективи за нови инвестиции в региона, категорична бе Лиляна Павлова, водач на варненската листа на ГЕРБ. Заедно с кандидати за народни представители тя представи приоритети в управленската програма на партията пред жители на Аксаково.

Непрекъснато ни критикуват, че асфалт не се яде, но изграждането на инфраструктура е сред основните теми, които гражданите поставят при срещите си с нас. Имаме готов проект за пътната връзка на град Игнатиево с АМ "Хемус".

Гарантираме ускорено завършване на автомагистралата за един мандат. Остават 250 километра за доизграждане, като ще се строи от двете страни едновременно. За първите два участъка е осигурено финансиране, проведена е и процедура. Ще ремонтираме и крайезерния път, който също е важен за региона", категорична бе Павлова.

Тя увери, че ГЕРБ ще продължи да работи за разширяване и модернизация на пристанище Варна - Запад, а територията на порт Варна - Изток ще се обособи като нова градска зона за отдих и развелечения.

"Ще подкрепим рехабилитацията и на пътната инфраструктура в по-малките населени места чрез създаването на фонд с годишен бюджет от 100 млн. лв., който ще подпомага ВиК проекти, за които нямат възможност да кандидатстват за европейско финансиране", посочи Лиляна Павлова.
Акцент в срещата бе и Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

 Присъстващите представители на етажната собственост оцениха високо социалния и икономически ефект на санирането. "Чрез програмата домакинствата спестяват средства, като през отоплителния сезон сметките им падат между 30% и 60%", коментира Павлова. По думите й ГЕРБ предвижда програмата да продължи и да се разшири, за да обхване целия сграден фонд. Тази позиция тя изрази и пред хората, които я поканиха да посети блока в Аксаково, където в момента тече саниране.

Лиляна Павлова подчерта, че ГЕРБ ще подкрепи реализацията на проекта за спортна зала в Аксаково, както и изграждането на физкултурни салони в училищата, в които все още няма такива.

В дискусията с гражданите се включиха и кандидатите на ГЕРБ за народни представители Павел Христов, Йордан Павлова, Калин Калевски, Веселин Цонев, Бранимир Георгиев. Участие в срещата взеха още кметът на Аксаково инж. Атанас Стоилов, както и кметове на малките населени места в общината.

По-рано днес Лиляна Павлова бе сред гостите на церемонията по награждаването на младата художничка Ренета Павлова, спечелила международния конкурс "Европа, която искаме да бъде". Водачът на варненската листа на ГЕРБ поздрави автора на картината, донесла голямата награда за община Аксаково в съревнование между над 70 автори от четири държави - партньори по програмата "Европа за гражданите". Проектът към Европейската комисия, в рамките на който се провежда конкурса, обединява общините Аксаково (България), Игуалада (Испания), Ситубал (Португалия) и Нугеду Санта Виктория на остров Сардиния (Италия).




Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: