Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова: Три са приоритетите за Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 10.09.2014Коментари (1)1953
©
"Три са нашите ключови приоритети за Варна: окончателно завършване на магистрала "Хемус", реализиране на проектите за модернизация и разширяване на пристанище Варна - Изток заедно с отваряне на зоната при Морска гара за жителите и гостите на Варна и повече европейско финансиране за благоустрояването на града и региона". Това обяви водачът на варненската листа с кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ Лиляна Павлова в предизборния дебат по бТВ днес.Тя единствена от всички участници в диспута показа познаване на проблемите на града и конкретни стъпки за съживяването на местната икономика.

"Почистваме в засегнатите райони от бедствието, защото основната ни визия е да помогнем на хората в беда. Ще има достатъчно време за кампания", мотивира Павлова решението на партията да помогне на пострадалите в наводнените региони на страната. По думите й не е важно как политическите опоненти на ГЕРБ оценяват тази помощ, а какъв е резултатът за хората, на които подадоха ръка кандидати за депутати и симпатизантите на партията.

"Правителството Орешарски не отпусна и 1 лев за бедстващия район "Аспарухово". Къде бяха военните?", попита риторично Павлова, обръщайки се към бившия министър на отбраната в кабинета с мандат.

"Само за година във Варна са инвестирани над 150 млн. лв. за нов автобусен транспорт, нови тролейбуси, нови ремонтирани улици. Намерено е решение и на проблема с недостига на места в детските градини. Работи се по проект за развитие на централната градска част", припомни Павлова, визирайки постигнатото от община Варна в лицето кмета Иван Портних.

Тя изтъкна, че разчита на европейската солидарност за реакция при бедствия, а по повод финансовото състояние на държавата бе категорична, че нереалистичният републикански бюджет няма как да бъде изпълнен и води до финансов колапс.

"Енергетиката е блокирана, а в момента в държавата няма средства дори за елементарни текущи разходи", заключи Лиляна Павлова.

"В управленската програма на ГЕРБ са заложени 2 млрд. лв. за мащабно саниране на еднофамилните жилища, за безвъзмездно саниране на всички блокове. С мерките за енергийна ефективност разходите на домакинствата ще намалеят с 50%. Това са средства, които хората ще могат да инвестират в икономиката. В този смисъл енергийната ефективност означава топли домове, по-ниски сметки и работа за дребния и средния бизнес", посочи Лиляна Павлова.

Запитана за участието на ПП ГЕРБ в евентуални коалиции след изборите на 5 октомври, тя бе категорична, че първо хората трябва да подредят партиите в Народното събрание, на които гласуват доверие.

"Важното е да има висока избирателна активност, а тези, които влязат в парламента, да седнат и с разумни доводи да работят за стабилността на България", допълни водачът на варненската листа на ПП ГЕРБ.

На фона на размяната на остри реплики между участниците в дебатите, тя призова за разумен диалог и обединение в името на България.

"Трябват ни работещ парламент, стабилно правителство, държавата да бъде близо до хората и да стимулира инвеститорите", подчерта Лиляна Павлова.

На въпрос на варненка, която предизвика участниците в диспута да разкрият кои са олигарсите, които ги подкрепят, Павлова бе категорична: "За ГЕРБ не стои на дневен ред въпросът за задкулисие и олигархия. Ние имаме ясна управленска програма и ясен екип, предвождан от Бойко Борисов". Това е нашата партия. Поемаме ангажименти само за това, което може да изпълним".

Според нея не е необходимо създаване на министерство на бедствията.

"Не е важно да има министерства, министри и зам.-министри, а да има техника и адекватна реакция на място", обясни Павлова.




Още по темата: общо новини по темата: 358
20.07.2017 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
13.01.2015 »
27.12.2014 »
24.12.2014 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.09.2014 г.
0
 
 
Хайде посмали малко- наслушахме се се на празни обещания - във Варна няма балъци- като видим нещо реално - напр. - някой метър магистрала нещо за пристанището втори мост над езерото свлачището на Трифон Зарезан Дървения мост- чакате да се срути ли - и т. н. тогава елате да молите за гласове- сега насочете усилията си към Бургас- нали си направихте магистрала до морето /Варна да не е в гората/ и в София - там нямат магистрала само до двете 0 - пък и тогава ще помислим дали си заслужава
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: