Лиляна Павлова: Три са приоритетите за Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:31 / 10.09.2014
1958
"Три са нашите ключови приоритети за Варна: окончателно завършване на магистрала "Хемус", реализиране на проектите за модернизация и разширяване на пристанище Варна - Изток заедно с отваряне на зоната при Морска гара за жителите и гостите на Варна и повече европейско финансиране за благоустрояването на града и региона". Това обяви водачът на варненската листа с кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ Лиляна Павлова в предизборния дебат по бТВ днес.Тя единствена от всички участници в диспута показа познаване на проблемите на града и конкретни стъпки за съживяването на местната икономика.

"Почистваме в засегнатите райони от бедствието, защото основната ни визия е да помогнем на хората в беда. Ще има достатъчно време за кампания", мотивира Павлова решението на партията да помогне на пострадалите в наводнените региони на страната. По думите й не е важно как политическите опоненти на ГЕРБ оценяват тази помощ, а какъв е резултатът за хората, на които подадоха ръка кандидати за депутати и симпатизантите на партията.

"Правителството Орешарски не отпусна и 1 лев за бедстващия район "Аспарухово". Къде бяха военните?", попита риторично Павлова, обръщайки се към бившия министър на отбраната в кабинета с мандат.

"Само за година във Варна са инвестирани над 150 млн. лв. за нов автобусен транспорт, нови тролейбуси, нови ремонтирани улици. Намерено е решение и на проблема с недостига на места в детските градини. Работи се по проект за развитие на централната градска част", припомни Павлова, визирайки постигнатото от община Варна в лицето кмета Иван Портних.

Тя изтъкна, че разчита на европейската солидарност за реакция при бедствия, а по повод финансовото състояние на държавата бе категорична, че нереалистичният републикански бюджет няма как да бъде изпълнен и води до финансов колапс.

"Енергетиката е блокирана, а в момента в държавата няма средства дори за елементарни текущи разходи", заключи Лиляна Павлова.

"В управленската програма на ГЕРБ са заложени 2 млрд. лв. за мащабно саниране на еднофамилните жилища, за безвъзмездно саниране на всички блокове. С мерките за енергийна ефективност разходите на домакинствата ще намалеят с 50%. Това са средства, които хората ще могат да инвестират в икономиката. В този смисъл енергийната ефективност означава топли домове, по-ниски сметки и работа за дребния и средния бизнес", посочи Лиляна Павлова.

Запитана за участието на ПП ГЕРБ в евентуални коалиции след изборите на 5 октомври, тя бе категорична, че първо хората трябва да подредят партиите в Народното събрание, на които гласуват доверие.

"Важното е да има висока избирателна активност, а тези, които влязат в парламента, да седнат и с разумни доводи да работят за стабилността на България", допълни водачът на варненската листа на ПП ГЕРБ.

На фона на размяната на остри реплики между участниците в дебатите, тя призова за разумен диалог и обединение в името на България.

"Трябват ни работещ парламент, стабилно правителство, държавата да бъде близо до хората и да стимулира инвеститорите", подчерта Лиляна Павлова.

На въпрос на варненка, която предизвика участниците в диспута да разкрият кои са олигарсите, които ги подкрепят, Павлова бе категорична: "За ГЕРБ не стои на дневен ред въпросът за задкулисие и олигархия. Ние имаме ясна управленска програма и ясен екип, предвождан от Бойко Борисов". Това е нашата партия. Поемаме ангажименти само за това, което може да изпълним".

Според нея не е необходимо създаване на министерство на бедствията.

"Не е важно да има министерства, министри и зам.-министри, а да има техника и адекватна реакция на място", обясни Павлова.


Виж коментарите (1)

Още по темата (358):
20.07.2017 Във Варна глобиха мъж с 1000 лв., гласувал два пъти на парламентарните
избори
27.04.2015 Фрапиращи несъответствия с партийните пари на Атака и ББЦ
28.01.2015 Любен Дилов-син и Росен Петров ще съдят Николай Бареков
13.01.2015 И Нешка Робева се отрече от Бареков
27.12.2014 Местан: Избори, ако ГЕРБ не се разграничи от Патриотичния фронт
24.12.2014 "Преса": Никой не иска съюз с Бареков
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).