Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова: Варна е стратегически академичен център
Автор: Екип Varna24.bg 10:13 / 21.03.2017Коментари (0)1949
©
Варна да стане Град на знанието - това е основен приоритет за региона, за който активно работим, заяви по време на среща с жители на район "Приморски" водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова. На срещата присъстваха кандидатите за народни представители Таня Петрова, Павел Христов, Калин Калевски, Борислав Нанков, Георги Георгиев, Николай Бежанов, както и районният ръководител на ПП ГЕРБ - Приморски Лилия Христова.

"Варна е стратегически академичен център, в който учат 40 000 студенти, а 50 000 са ученици в региона. Трябва да ги задържим тук и да им осигурим възможност за развитие, реализация и добро заплащане", заяви Павлова.

Тя представи като ключов приоритет образованието. "При нов управленски мандат, ГЕРБ гарантира достойно заплащане на учителите, както и създаване на възможност за професионално развитие и квалификация. Предвиждаме проекти, свързани с образователната инфраструктура - за училищни сгради, детски градини, професионални гимназии, включително осигуряване на модерни зали за практика", каза Павлова. Тя допълни, че трябва да се прецизират критериите за социални помощи, като бъдат лишавани от такива семейства ,чиито деца не посещават училища.

По отношение на икономиката Павлова бе категорична, че е важно да бъдат запазени данъците, за да бъде поддържана устойчива бизнес среда, привлекателна за инвеститорите, които проявяват интерес към България. В сферата на здравеопазването от ГЕРБ също предвиждат радикална промяна - ремонт на спешните центрове, подсигуряване на 400 нови линейки за цялата страна. "Категорично ще ликвидираме практиката с фалшивите ТЕЛК-ове, за да бъдат прекратени зпоупотребите и да насочим този ресурс към хората, които реално се нуждаят от подкрепа", каза тя.

На въпрос дали ще продължи програмата за саниране, Лиляна Павлова заяви, че това безсъмнено трябва да бъде факт. Тя припомни, че програмата не дели хората по политически и етнически признак, а променя облика на градовете, осигурява заетост и намалява сметките за ток. Друг ключов проект за Варна и региона е ускореното завършване на АМ "Хемус", изтъкна още Лиляна Павлова. Тя допълни, че по-високи доходи и повече работни места могат да бъдат постигнати с нови производства и икономически зони, като Варна направи вече първи стъпки по създаване на две такива.

"За морската столица е важно да се обособи като дестинация 4 сезона. Трябва да разгърнем туризма и на юг - към Бяла, Долни чифлик и Аврен, където има прекрасни плажни ивици. Не трябва да позволяваме да бъдат бетонирани", каза Павлова. "Варна може да стане притегателен център за медицински туризъм" , заяви още тя и увери, че всички обещания на ГЕРБ са реалистични и изпълними.

Павел Христов апелира за разумен избор на 26 март. "Нека да изберем хора, които знаят как да работят за подсигуряване на по-високи доходи, достойни пенсии и цялостното завършване на АМ "Хемус", призова Христов.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: