Лиляна Павлова: Варна е стратегически академичен център

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:13 / 21.03.2017
1976
Варна да стане Град на знанието - това е основен приоритет за региона, за който активно работим, заяви по време на среща с жители на район "Приморски" водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова. На срещата присъстваха кандидатите за народни представители Таня Петрова, Павел Христов, Калин Калевски, Борислав Нанков, Георги Георгиев, Николай Бежанов, както и районният ръководител на ПП ГЕРБ - Приморски Лилия Христова.

"Варна е стратегически академичен център, в който учат 40 000 студенти, а 50 000 са ученици в региона. Трябва да ги задържим тук и да им осигурим възможност за развитие, реализация и добро заплащане", заяви Павлова.

Тя представи като ключов приоритет образованието. "При нов управленски мандат, ГЕРБ гарантира достойно заплащане на учителите, както и създаване на възможност за професионално развитие и квалификация. Предвиждаме проекти, свързани с образователната инфраструктура - за училищни сгради, детски градини, професионални гимназии, включително осигуряване на модерни зали за практика", каза Павлова. Тя допълни, че трябва да се прецизират критериите за социални помощи, като бъдат лишавани от такива семейства ,чиито деца не посещават училища.

По отношение на икономиката Павлова бе категорична, че е важно да бъдат запазени данъците, за да бъде поддържана устойчива бизнес среда, привлекателна за инвеститорите, които проявяват интерес към България. В сферата на здравеопазването от ГЕРБ също предвиждат радикална промяна - ремонт на спешните центрове, подсигуряване на 400 нови линейки за цялата страна. "Категорично ще ликвидираме практиката с фалшивите ТЕЛК-ове, за да бъдат прекратени зпоупотребите и да насочим този ресурс към хората, които реално се нуждаят от подкрепа", каза тя.

На въпрос дали ще продължи програмата за саниране, Лиляна Павлова заяви, че това безсъмнено трябва да бъде факт. Тя припомни, че програмата не дели хората по политически и етнически признак, а променя облика на градовете, осигурява заетост и намалява сметките за ток. Друг ключов проект за Варна и региона е ускореното завършване на АМ "Хемус", изтъкна още Лиляна Павлова. Тя допълни, че по-високи доходи и повече работни места могат да бъдат постигнати с нови производства и икономически зони, като Варна направи вече първи стъпки по създаване на две такива.

"За морската столица е важно да се обособи като дестинация 4 сезона. Трябва да разгърнем туризма и на юг - към Бяла, Долни чифлик и Аврен, където има прекрасни плажни ивици. Не трябва да позволяваме да бъдат бетонирани", каза Павлова. "Варна може да стане притегателен център за медицински туризъм" , заяви още тя и увери, че всички обещания на ГЕРБ са реалистични и изпълними.

Павел Христов апелира за разумен избор на 26 март. "Нека да изберем хора, които знаят как да работят за подсигуряване на по-високи доходи, достойни пенсии и цялостното завършване на АМ "Хемус", призова Христов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (430):
03.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
29.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
05.05.2017 Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
05.05.2017 Кутев: Срещата между Цацаров, Гергов и Дончев трябваше да остави следа
05.05.2017 Валери Симеонов: Един от нас да се издъни и всички сме свършили!
04.05.2017 България вече официално има ново правителство
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).