Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова: Варна трябва да се обособи като Черноморски медицински център
Автор: Екип Varna24.bg 15:13 / 09.03.2017Коментари (0)2395
©
Варна трябва да се обособи като Черноморски медицински център. Това заяви водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова на организираната в морската столица кръгла маса за здравеопазване. 

"Варна има потенциал да бъде медицински център не само за цяла Североизточна България, а и за целия Черноморски регион", категорична бе Павлова и изтъкна перспективите морската столица да се утвърди като притегателен център за специализирано лечение, рехабилитация, конгресен и медицински туризъм, стоматология, лечение, долекуване. 

Пред представители на лечебни заведения и други институции, свързани със здравната сфера, на лекарски колегии и неправителствени организации Павлова посочи, че достъпното, ефективно и качествено образование е един от основните приоритети на ГЕРБ. Акцентите в управленската програма на партията бяха представени от д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия по здравеопазване в 43-тото Народно събрание и кандидат за народен представител.

"В рамките на двата си мандата кабинетът "Борисов" инвестира изключително много във високотехнологично оборудване. Само по програмата за регионално развитие са предоставени инвестиции за над 300 млн. лв. за всички специализирани многопрофилни болници, включително и онкодиспансерите", припомни Павлова. По думите й здравеопазването е изключително важен сектор за ГЕРБ. 

"За да подобрим средата, има какво още да направим не само като политика и реформа, но и като качество на обслужване на гражданите. Толкова години наред инвестираме все повече средства в сектора, но услугата не става по-добра и не даваме усещането за пациентите, че системата се подобрява", сподели още Лиляна Павлова.

Идеята за утвърждаване на Варна като медицински център за целия Черноморски регион беше коментирана и от кмета на града Иван Портних, който също взе участие във форума. Той изрази увереност, че развитието на медицинския сектор може да бъде движеща сила и за икономиката на региона. "Всички заедно трябва да направим така, че Варна да се възползва от този потенциал. Здравеопазването е сред основните приоритети в дейността на общината", подчерта пред присъстващите Портних.

Във форума взеха участие и кандидати на ГЕРБ за народни представители, сред които и трима лекари - д-р Руслан Тошев, д-р Лидия Маринова, д-р Димитър Анастасов.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: