Лиляна Павлова: Варна трябва да се обособи като Черноморски медицински център

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:13 / 09.03.2017
2474
Варна трябва да се обособи като Черноморски медицински център. Това заяви водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова на организираната в морската столица кръгла маса за здравеопазване. 

"Варна има потенциал да бъде медицински център не само за цяла Североизточна България, а и за целия Черноморски регион", категорична бе Павлова и изтъкна перспективите морската столица да се утвърди като притегателен център за специализирано лечение, рехабилитация, конгресен и медицински туризъм, стоматология, лечение, долекуване. 

Пред представители на лечебни заведения и други институции, свързани със здравната сфера, на лекарски колегии и неправителствени организации Павлова посочи, че достъпното, ефективно и качествено образование е един от основните приоритети на ГЕРБ. Акцентите в управленската програма на партията бяха представени от д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия по здравеопазване в 43-тото Народно събрание и кандидат за народен представител.

"В рамките на двата си мандата кабинетът "Борисов" инвестира изключително много във високотехнологично оборудване. Само по програмата за регионално развитие са предоставени инвестиции за над 300 млн. лв. за всички специализирани многопрофилни болници, включително и онкодиспансерите", припомни Павлова. По думите й здравеопазването е изключително важен сектор за ГЕРБ. 

"За да подобрим средата, има какво още да направим не само като политика и реформа, но и като качество на обслужване на гражданите. Толкова години наред инвестираме все повече средства в сектора, но услугата не става по-добра и не даваме усещането за пациентите, че системата се подобрява", сподели още Лиляна Павлова.

Идеята за утвърждаване на Варна като медицински център за целия Черноморски регион беше коментирана и от кмета на града Иван Портних, който също взе участие във форума. Той изрази увереност, че развитието на медицинския сектор може да бъде движеща сила и за икономиката на региона. "Всички заедно трябва да направим така, че Варна да се възползва от този потенциал. Здравеопазването е сред основните приоритети в дейността на общината", подчерта пред присъстващите Портних.

Във форума взеха участие и кандидати на ГЕРБ за народни представители, сред които и трима лекари - д-р Руслан Тошев, д-р Лидия Маринова, д-р Димитър Анастасов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (430):
03.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
29.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
05.05.2017 Марешки ще си даде сам имунитета, не съжалява за шамара
05.05.2017 Кутев: Срещата между Цацаров, Гергов и Дончев трябваше да остави следа
05.05.2017 Валери Симеонов: Един от нас да се издъни и всички сме свършили!
04.05.2017 България вече официално има ново правителство
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).