Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова в "Аспарухово": Токът ударно ще поскъпне, и то с минимум 30%
Автор: Екип Varna24.bg 14:01 / 25.03.2014Коментари (7)1458
©
"Предизборната кампания за евровота се очертава грозна и компроматна. Очакваме поредните фалшиви акции като костинбродската. Знак за това са и кодексът "Манолова", и заявката на управляващите, че ще "изровят земята", за да спечелят." Така народният представител от ПП ГЕРБ Лиляна Павлова коментира предстоящите избори на среща с жители на варненския район "Аспарухово". Според нея кампанията ще премине без истински дебат по политики и перспективи, какъвто е необходим.

Срещата, която се състоя в читалището на "Аспарухово", бе по инициатива на общинския ръководител на ПП ГЕРБ в района Иван Луков, който е и председател на варненския местен парламент. В разговора се включиха още кметът на "Аспарохово" Йордан Николов и общинският съветник Валентина Софрониева.

Много от въпросите на гражданите бяха свързани с проекта за "Кара дере", който предизвика противоречиви реакции. В отговор Лиляна Павлова разясни, че през 2007 г. за местността са издадени 70 разрешения за строеж, за които не се е изисквала екологична оценка. Част от разрешителните, които имат 3-годишна давност, са подновявани, така че през 2013 г. са останали 25 от тях. В момента тече едногодишният срок, в който те отново могат да бъдат подновени, за да започне строителство.

"Не съм против инвестициите, но не и на самия бряг, в пясъка и дори, ако може, в морето. Притеснява ме и ненадейното решение на правителството за подписване на меморандум с инвеститора в "Кара дере". Подозрително е дали той изобщо има наличните финансови средства, които се изискват по закон, а паралелно с това правителството предвижда за всички строежи четвърта, пета категория да не се изисква екологична оценка", отчете Лиляна Павлова.

Тя припомни още, че "Кара дере" е в "Натура 2000", а според Закона за устройство на територията не могат да се издават разрешения за строеж, ако към тях няма прикрепено решение по ОВОС. Това изискване бе заложено по време на мандата на правителството на Бойко Борисов именно по инициатива на Павлова. Народният представител категорично опроверга твърденията на правителството, че издавайки на инвеститора сертификат за клас "А", държавата няма да даде нито лев за проекта. "По Закона за насърчаване на инвестициите при този тип инвеститори държавата е длъжна да осигури цялата инфраструктура", обясни Павлова.

Гражданите на "Аспарухово" обсъдиха с нея и актуалната политическа ситуация. Във фокуса на разговорите бяха още перспективите за изграждането на инфраструктура, в това число възможностите за строителство на магистралите "Хемус" и "Черно море", за цялостен ремонт на Аспаруховия мост.

Остри критики по адрес на управляващите Лиляна Павлова отправи относно работата по европрограмите, липсата на обективни критерии за оценка на проектите, които трябва да гарантират растеж на общините. Като изключително тревожен знак за икономиката на страната ни народният представител изтъкна ръста на безработицата. Изкуственото занижаване на цените на тока пък бе определено от Лиляна Павлова като "предизборен театър с електроразпределителните дружества", който много скоро ще се окаже бомба със закъснител.

"Най-вероятно умишлено водят НЕК към фалит, за да изкупят скъпите активи. Наближава моментът, когато токът ударно ще поскъпне и то с минимум 30%", прогнозира Лиляна Павлова.

От настоятелството на читалището в "Аспарухово" споделиха с народния представител амбициите си някогашната кино зала с повече от 500 места да бъде ремонтирана, за да се превърне в културната сцена на района. Лиляна Павлова набеляза възможностите по различни програми, чрез които би могъл да се финансира проектът.

По-рано вчера тя проведе своя приемен ден във Варна. Множество граждани потърсиха съдействието й за решаването на имотни казуси и прокарването на законодателни инициативи.




Още по темата: общо новини по темата: 230
15.07.2014 »
24.06.2014 »
05.06.2014 »
04.06.2014 »
04.06.2014 »
02.06.2014 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А така беее! Еее прав бях,че няма да има година и ще покажат на какво са способни...Видя се,че направиха 2 неща като влязоха в парламента(това всъщност беше направено от временното правителство и герб-тея само си присвоиха заслуги).Сега след година разбиха всичко. Да са живи и здрави тея които са гласували за тея псета. Хубаво е да има глупави хора, но да не пречат на хората, които искат бъдеще.
Aнонимен
на 25.03.2014 г.
+1
 
 
А така, говорете повечко, да знаят хората защо сте вредни за всеки българин. Дайте направо със 100% да го вдигнем тока, никой да не може да плаща. Комунисти до мозъка на костите си, облечени в демократични шуби! Номенклатура са всички!
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 25.03.2014 г.
+2
 
 
То вече някой вярва ли ви?!
+3
 
 
еееееее само 30% ли? мн малко, вдигнете го направо с 300, за да си купувате от по-скъпите свещи
+1
 
 
Дърта номенклатурна кифла. Камунистка до мозъка на костите на краката.Га ядеше кифтеттата не рива.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Абитуриентски балове
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: