Лиляна Павлова във Варна: Нашата морска столица изглежда като достоен европейски град

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
15:39 / 15.05.2019
5452
Варна изглежда като достоен европейски град. Това коментира за Varna24.bg кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС и варненски народен представител Лиляна Павлова при гостуването си днес във Варна. 

"Градът ми изглежда много добре. За времето, в което не съм идвала ми изглежда подреден, с много цветя, с обновена инфраструктура. Нашата морска столица изглежда като достоен европейски град", коментира Лиляна Павлова.

Днес тя се срещна с представители на строителния бранш и бизнеса в града. 

"За мен това е една важна тема, като човек с опит в регионалната политика, строителството, благоустройството бих искала да споделя с тях какви са нашите планове, каква е нашата платформа по отношение на политиките, които искаме да защитаваме и отстояваме в бъдещия европейски парламент за българските региони за развитието на инфраструктурата и ка тя да бъде по-добре развита  и подкрепена с европейските фондове и европейското финансиране. Ще обсъдим новите тенденции на европейското финансиране за подкрепа и обновяване на бизнеса, така че той да бъде по-конкурентен на общоевропейския пазар. Очаквам да чуя въпроси и мнения от страна на бизнеса във Варна.

Това е един антипод спрямо това, което правят нашите опоненти. За мен е много болно като бивш министър на регионалното развитие, когато чувам как нашите опоненти хулят строителния бранш и строителният бизнес. Това са едни достойни хора. В строителният бранш работят стотици хиляди български граждани, достойни строители, работници, инженери, проектанти, които градят България. Страната ни се развива благодарение на тяхната усилена работа, този бранш дава заплати и поминък. Да бъдат обвинявани, че крадат и източват този бранш, че проектите се реализират некачествено, без да има конкретни факти за това, мисля че е обидно за бранша. 

Николай не е идеален. Който не работи, той не греши. Вярно е, че има грешки. Вярно е, че се случват несъответствия понякога в проектите, вярно е, че понякога има дефекти, но в крайна сметка, важно е да има добър контрол. Важно е, когато се установи проблем или дефект, той да бъде отстранен навреме за сметка на този, който е сгрешил. 

Именно и за това ще говорим днес, кои са ефективните механизми за контрол, които да установим така, че европейското финансиране да бъде ефективно усвоявано, да бъде с видими резултати, така че да няма съмнения м българските граждани и в европейските ни партньори, че в България инфраструктурата, която строим, е безспорно добра, ефективна, качествена и европейското финансиране достига до българските граждани по един прозрачен начин, нещо, в което вярвам и съм убедена. 

Ше продължим да работим по линия на регионалната политика. Това финансиране е подкрепа за общините, подкрепа за държавните структури, за инвестиции в пътища, в жп линии, в градска инфраструктура, ремонт на училища, детски градини, паркове и т.н. 

Новите тенденции, за които говорим, това е механизма на публично-частното партньорство, механизмът на финансовите инструменти. Те дават възможност за проекти за градско развитие независимо дали е спортна, туристическа или друга инфраструктура. Това са проекти, които генерират приходи и създават работни места, но с безвъзмездното европейско финансиране получават възможност за по-дългосрочна реализация да имат една финансова инжекция бих казала и да бъдат по-дълго рентабилни", каза Лиляна Павлова. 

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).