Линейките в Спешния център във Варна са в окаяно състояние

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:12 / 11.01.2019
1890
Линейките в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна са в окаяно състояние. Лекарите разполагат с 33 коли, с които се отзовават на стотици повиквания. Всеки ден в автосервиза за ремонт влизат най-малко две от линейките. Не са редки случаите, в които колите не са в движение са много повече, съобщава БНТ. 

Дългоочакваното подновяване на автопарка в Спешната помощ все още се бави и шофьорите на линейки във Варна всеки ден минават стотици километри със стари коли.

Според техническия стандарт за спешна помощ, в добро състояние са линейките с пробег до 300 хиляди км и са в експлоатация не повече от 7 години.

Когато една линейка се развали, лекарският екип не може да стигне навреме до човека, който чака помощ.

Милко Лефтеров сподля: Онзи ден имахме адрес в село Цонево, там закъса автомобила. Екипът от филиал Провадия се отзова, поеха пациента, докараха го до Варна. Очаква се от март да започне поетапното подновяване на линейки в центровете за спешна помощ в цялата страна.

Медиците от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна се надяват да получат и така необходимите високопроходими линейки, с които да стигат до пациентите при зимни условия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).