Лоша инфраструктура ще остави без наематели плажове във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:24 / 17.05.2019
3463
Лоша инфраструктура ще остави без наематели плажовете на Паша дере и Фичоза. 23 са неохраняемите плажове в областта. Това заяви за Varna24.bg областният управител на Варна Стоян Пасев

"За първа година, откакто съм областен управител, двата плажа на Камчия си намериха стопанин. 50 000 лв. е сега наема, като преди около 4 години цената беше 500 000 лв. Това беше непосилно за фирмите и нямаше наематели. 

23 са плажовете, които останаха без охрана в област Варна. За Шкорпиловци-Север обявиха още една процедура, за да могат да намерят наемател. Цената му беше 33 800 лв., никой не се яви на първия търг, така че сега би трябвало да падне с 20%. Дано да се намери наемател, тъй като Шкорпиловци също е една от посещаваните дестинации и е широка плажната ивица. Паша дере и Фичоза остават без наематели. Там поради липсата на инфраструктура фирмите отказват да наемат плажа. Не може да се обезпечи нито  с водно спасяване, нито с медицинско обслужване.

За всички неохраняеми плажове ще бъде осигурено водно спасяване. Миналата година едва намериха наемателите спасители, въпреки , че заплатите им стигнаха до 1500 лв. Тази година уверението на БЧК е, че са издали два пъти повече удостоверения за спасители, дано всички не са потърсили поприще в чужбина и останат по нашето Черноморие. 

Що се отнася до въпросът ви дали се е решил проблемът с Шокъровия канал и замърсяването на варненския плаж, засега да. Започнаха да вземат проби от РЗИ и на този етап тези проби са добри. Тази година е петата, ако даде отрицателни проби дори една, трябва да се затвори плажа, а после много трудно се отваря. Надявам се действията, които Община Варна е предприела за отвеждането на фекалните води, знаете че имаше смесена канализация, ще дадат тази година резултат и тази година няма да има отрицателни проби", каза Стоян Пасев

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).