Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Lucky Hunt Foundation: Не участвайте в този безсмислен публичен търг на кучета на НАП
Автор: Пламена Николова 12:21 / 09.02.2018Коментари (0)7130
©
Г-жа Светлана Хънт и Lucky Hunt Foundation излязоха с официално изявление във връзка с организиране на публичен търг на НАП за продажба на кучета:

"Българските данъчни органи (НАП) обявиха в уебсайта си, че пускат за продажба 72 публични кучета, които бяха официално конфискувани от г-н Лефтеров. Тези кучета бяха спасени преди една година от "къщата на ужасите" след седем тайни месечни разследвания от страна на LHF и с подкрепата на евродепутата Емил Радев. Това беше първото затваряне на нелегален развъдник за кученца в България. LHF съвместно с Animal Hope-Варна направи втора подобна акция през декември 2017г., отново във Варна, където бяха спасени общо 14 кучета. Ние информирахме българските власти за наличието на още два ужасни развъдника, единия с над 50 немски и белгийски овчарки, а другият с над 35 малки кученца, и двата намиращи се във гр.Варна. За сега няма реакция от тяхна страна....

Този публичен търг, ако продължи, ще бъде първи в България, а може би и в Европа. Препоръчваме на НАП да се свърже с колегите си - например във Франция, които ще им разкажат, че продажбата на кучета на публичен търг от публична институция би била неморална, абсурдна и би поставила организаторите на същото ниво като всеки друг нелегален селекционер на кучета. Например, във Франция конфискуваните кучета в края на съдебната процедура, се даряват на фондацията, която се е грижила за тях след проведената акция.

LHF не се стреми да възстанови някаква цена и затова не очакваме и не искаме НАП да изплати на фондацията ни някакви пари или средства от потенциалния търг. Това не е бизнес! Искаме да сме абсолютно сигурни, че цялата любов и грижа, които бяха дадени от много хора за тези кучета, няма да се изгуби! След като се грижихме за тях една година, ние считаме, че сме най-добре оторизирани, да решим кой може да продължи да полага грижи за тях и определено те да не се продават. Представете си, че

©
г-н Лефтеров постави най-високата оферта за едно или две от тези кучета? Ще позволите ли това?НИЕ НЯМА ДА ГО НАПРАВИМ!Тези кучета не са същите като тези, които спасихме преди една година. Някои от тези малки животни всъщност очакват болни деца с рак, церебрална парализа и аутизъм в нашия животоспасяващ център във Варна. Тези някога травмирани и измъчвани кучета, сега могат да дадат усмивки и щастие на българските деца (и техните родители), които преминават през най-трудните си лични моменти. Тук не става само въпрос за животните. Тук става въпрос за доброта и любов!

Моля, не участвайте в този безсмислен публичен търг на кучета. Това е абсурдно и още повече, когато е организирано от държавна институция. Ако това е българският закон, променете го! Нито един от нашите депутати не трябва да става съучастник в това. Научете се от други европейски държави и не ставайте за смях пред ЕС. За съжаление това се случва точно в момент, когато България пое председателството на Съвета на ЕС... "



Още по темата: общо новини по темата: 16
11.04.2018 »
08.02.2018 »
05.01.2018 »
30.11.2017 »
27.11.2017 »
27.11.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: