Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лятна младежка академия по предприемачество се проведе във Варна
Автор: Пламена Николова 13:04 / 29.08.2019Коментари (0)2292
©
Проект "Лятна Младежка Академия по предприемачество“ се осъществява във Варна от Асоциация "Да съхраним жената" с финансовата подкрепа от Община Варна, Дирекция "Образование и младежки дейности".

Проектът се рееализира в периода от 1 юни до 15 септември 2019г. В рамките на 3 месеца, Младежката Академия осмисли свободното време на над 40 младежи, девойки и млади предприемачи /мениджъри от град Варна, чрез една академично – практическа програма от лекции, уъркшопове и работа на терен в бизнес офиси и предприятия.

Академията осъществи над 130 часа възможност на млади хора в училищна възраст да осмислят своя ежедневен ритъм, чрез включването им в различни модули, водени от хоноровани преподаватели и успели хора в своята област.

Възможност да получат допълнителни умения и знания получиха и младежи стартирали кариерата си, създали собствен бизнес, успешни в своята област на развитие,  или които се насочват сега към бизнес сферата.

В обучението им бяха включени: модули по:бизнес комуникации, мотивация за старт в бизнеса,, предприемачество и лидерство, участие в уъркшопове и групи за създаване и развитие на успешни личности.

Обученията се проведоха в оборудваната база на "Междупоколенческия център“ на ул. "Кавала“ 1-А и в Централния офис на Асоциация "Да съхраним  жената“, бул. "Цар Освободител“ 64.

По време на проекта младите варненци показаха жив интерес, предприемачески дух, и жажда да получат нови знания, да формират лидерски умения за взимане на решения, работа в екип, желание да се включат активно в гражданското общество при вземането на важни решения за развитието на града, в който живеят. Те се обучиха и  как да създадат успешен бизнес.

Участниците проявиха жив интерес към сферите на обучение и провокираха активна дискусия в практическите, теоритичните сесии и проведебите "Дни на отворените врати“ на успешния бизнес във Варна.

В рамките на проекта те имаха възможност да посетят успешни фирми в град Варна, да се запознаят с успели млади хора, стартирали собствен бизнес и се мотивираха да работят и живеят в България. 

В заключителната част на проекта, предстои конкурса "Млад предприемач и мениджър“ 2019г.

Конкурсът ще бъде гранд – заключителното събитие на "Лятна Младежка Академия по предприемачество“ и ще се проведе на 11 септември 2019г. от 18,00ч. в "Юнашки салон“, под патронажа на Кмета на град Варна, г-н Иван Портних.

На него ще бъдат наградени изявени млади успешни варненци, със собствен бизнес предприемачи и мениджъри.

Основният извод от осъществения проект, финансиран от Дирекция "Образование и младежки дейности“ на Община Варна е че 40 млади хора осмислиха свободното си време, сплотиха се, имаха до себе си опитни ментори и компетентни обучители, които им предадоха значими уроци за живтота  и успешния бизнес.

Лятната младежка академия по предприемачество даде много нови знания и умения, отправи към младите посланието, че през третото хилядолетие предприемчивите хора движат развитието на обществото, и че на тях принадлежи бъдещето. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: