Лятна младежка академия по предприемачество се проведе във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:04 / 29.08.2019
2322
Проект "Лятна Младежка Академия по предприемачество“ се осъществява във Варна от Асоциация "Да съхраним жената" с финансовата подкрепа от Община Варна, Дирекция "Образование и младежки дейности".

Проектът се рееализира в периода от 1 юни до 15 септември 2019г. В рамките на 3 месеца, Младежката Академия осмисли свободното време на над 40 младежи, девойки и млади предприемачи /мениджъри от град Варна, чрез една академично – практическа програма от лекции, уъркшопове и работа на терен в бизнес офиси и предприятия.

Академията осъществи над 130 часа възможност на млади хора в училищна възраст да осмислят своя ежедневен ритъм, чрез включването им в различни модули, водени от хоноровани преподаватели и успели хора в своята област.

Възможност да получат допълнителни умения и знания получиха и младежи стартирали кариерата си, създали собствен бизнес, успешни в своята област на развитие,  или които се насочват сега към бизнес сферата.

В обучението им бяха включени: модули по:бизнес комуникации, мотивация за старт в бизнеса,, предприемачество и лидерство, участие в уъркшопове и групи за създаване и развитие на успешни личности.

Обученията се проведоха в оборудваната база на "Междупоколенческия център“ на ул. "Кавала“ 1-А и в Централния офис на Асоциация "Да съхраним  жената“, бул. "Цар Освободител“ 64.

По време на проекта младите варненци показаха жив интерес, предприемачески дух, и жажда да получат нови знания, да формират лидерски умения за взимане на решения, работа в екип, желание да се включат активно в гражданското общество при вземането на важни решения за развитието на града, в който живеят. Те се обучиха и  как да създадат успешен бизнес.

Участниците проявиха жив интерес към сферите на обучение и провокираха активна дискусия в практическите, теоритичните сесии и проведебите "Дни на отворените врати“ на успешния бизнес във Варна.

В рамките на проекта те имаха възможност да посетят успешни фирми в град Варна, да се запознаят с успели млади хора, стартирали собствен бизнес и се мотивираха да работят и живеят в България. 

В заключителната част на проекта, предстои конкурса "Млад предприемач и мениджър“ 2019г.

Конкурсът ще бъде гранд – заключителното събитие на "Лятна Младежка Академия по предприемачество“ и ще се проведе на 11 септември 2019г. от 18,00ч. в "Юнашки салон“, под патронажа на Кмета на град Варна, г-н Иван Портних.

На него ще бъдат наградени изявени млади успешни варненци, със собствен бизнес предприемачи и мениджъри.

Основният извод от осъществения проект, финансиран от Дирекция "Образование и младежки дейности“ на Община Варна е че 40 млади хора осмислиха свободното си време, сплотиха се, имаха до себе си опитни ментори и компетентни обучители, които им предадоха значими уроци за живтота  и успешния бизнес.

Лятната младежка академия по предприемачество даде много нови знания и умения, отправи към младите посланието, че през третото хилядолетие предприемчивите хора движат развитието на обществото, и че на тях принадлежи бъдещето. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).