"Любовта е лудост" с 25 реверанса към вярната варненска публика

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:52 / 22.06.2017
1977
На 25-ти юни 25 места ще се продават с 25% отстъпка за Галаконцерта на гостуващата за първи път у нас Руска камерна филхармония Санкт Петербург. 25 златни карти, 25 ВИП билета и още много по 25 ще съпътстват юбилейното издание като своеобразен реверанс към публиката, който ще бъде активен на всяко 25-то число до старта на фестивала на 25-ти август.

Тази година доайенът на българските филмови кинофоруми «Любовта е лудост» навършва своята 25 годишнина. Провокативно и интересно за всички чуждестранни гости е името, което той носи, но малцина от тях знаят, че така се казва и първият български филм. 

Днес той навършва 100 години от първата прожекция - нямо кино, на черно-бяла лента, поставило начало на седмото изкуство у нас. Една от атракциите, съпътстваща кинофорума «Любовта е лудост» ще бъде вечерната прожекция на добре пазената сто годишна лента - на 28-ми август в реставрирания култов за Фестивалния комплекс «Английски двор». Там, под открито небе в тъмната част на деня, когато в рамките на фестивала ще гостува проектът «Пътуващо лятно кино с БНТ» освен най-стария филм ще гледаме и още българско кино - най-подходящата за сезона тематична комедия «Летовници», на режисьора Ивайло Пенчев, с актьорите: Станимир Гъмов, Георги Мамалев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Филип Аврамов, Милена Аврамова, Николай Урумов, Ивайло Драгиев, Пламена Гетова, Малин Кръстев, Анета Сотирова, Васил Банов, София Бобчева.

През годините фестивалът на любовна тематика е съпътстван от много кризи и трудни моменти, но винаги е отстоявал високата класа на престиж и добра визия. Позициониран подобаващо и добре познат и в чужбина, той често посреща гости и делегации, произвели най-атрактивните ленти в Европа и извън нея. Екзотика ще има и тази година. Предвижда се киновечер на Индонезия, съпътствана от кулинарнине шедьоври на специфичната непозната за нас кухня. И тук 25 от продадените билети ще бъдат с подарък - ВИП покани за коктейлната вечер, както и от възможността за среща и разговор с представителите на тази далечна страна.

25 годишният юбилей «Любовта е лудост» ще ни донесе поне 25 емоционални преживявания, както и поне още 25 споделени мига в разгара на лятото пред най-големия киноекран в града. Екипът на фестивала е амбициран вярно и предано да съхрани традициите, но и да предложи почти изцяло нова концепция, да осъществи обмен между кинопоколенията и да сюрпризира морските летовници и жителите на морската столица с нови атрактивни решения. Варна е много повече от 25 години център на светски прояви и култура, така че за пореден път над 25 известни артисти, режисьори и имена от киното ще се срещнат, за да споделят сцена, екран и награди, разбира се - «Златната Афродита» се връчва 25 поредни години на най-успешните, на най-активните, на най-заслужилите кинодейци у нас и в чужбина.
Очаква ни активен и атрактивен юбилеен 25-ти международен филмов фестивал - откриването е на 25-ти август.


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
04.09.2017 Приключи XXV юбилеен Международен филмов фестивал "Любовта е лудост"
25.08.2017 Журналисти от Индия, Италия и Великобритания ще отразяват "Любовта е
лудост"
25.08.2017 Варна се превръща в бляскава киностолица за 25 път
11.07.2017 Стартира майсторски клас за сформиране на младежко жури към "Любовта е
лудост"
13.06.2017 МФФ "Любовта е лудост" ще стартира младежки модул
12.06.2017 Индонезийското кино - акцент на тазгодишното издание на "Любовта е лудост"
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).