Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Люси Дяковска и Плевенската филхармония във Варна с концерт "Аве Мария" 2021
Автор: Екип Varna24.bg 15:25 / 20.12.2021Коментари (0)1585
Коледен музикален шедьовър предстои на 22 декември във Варна, по идея на Люси Дяковска и Плевенската филхармония.

Концертна програма с истории за Коледа и Нова година, с послание за смелост и мъдрост в начинанията си, за крачките напред всеки ден, за отговорността към нас самите и към социалната среда, за насладата от красивата емоция на коледните празници със семейството.

Една различна среща с публиката, пълна с вълшебна музикална атмосфера, пресъздадена от Люси Дяковска, в партньорство с над 100 музикални таланта. На този концерт чаровната и ексцентрична певица, разказва чрез езика на музиката за надеждите си, дарява с послания публиката за по-добра и здрава 2022-ра година, споделя истории от всички краища на света с мелодии от XVI век до наши дни. Във фестивалния и конгресен център във Варна ще чуем коледна музика от Италия, Франция, Англия, Америка, Русия и България с послания за радост и уют за предстоящите декемврийски празници. Програмата с красива музика е в аранжимент на Георги Милтиядов, Румен Бояджиев – син и Константин Добройков.

Концертът "Аве Мария“ ще бъде представен във Варна на 22 декември. Празничното музикалното събитие ще зарадва варненската публика под диригентството на младия Георги Милтиядов. Мястото на творческата среща е Фестивалният и конгресен център в града, а началото – 19 часа.

Първите два от специалните коледни концерти с името "Аве Мария“ за тази година се проведоха с невероятен успех пред плевенска и софийска публика. На концерта, заедно с Плевенската филхармония, в родния си град Плевен певицата беше поканила и уникалните гласове от Общински хор "Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева. На диригентският пулт в коледната концертна вечер беше маестро Димитър Косев. А в София на концерта в зала "България“, домакин беше Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Славил Димитров.

Красив финал на вечерта е емоционалната изненадата към публиката с песента "Свети дом“ по музика на Люси Дяковска и текст на нейния дядо Иван Вълев, дългогодишен художествен ръководител на плевенския Северняшки ансамбъл за народни песни и танци, носещ и до днес неговото име. Аранжиментът на въздействащото произведение, изпълнено с участието и на шест народни певици от споменатия ансамбъл, е на Георги Милтиядов. Текстът на песента докосва всяко сърце, разказа за топлината на дома и неговата стойност в живота на всеки човек, за силата на корена, който дава смисъл и упование на всяко човешко същество, дори когато е далеч от бащиното огнище.

Подарете си коледна музикална емоция с Люси Дяковска, Плевенската филхармония и концертната програма "Аве Мария" във  Варна.

По време на концертите се спазват всички противоепидемични мерки по препоръка на МЗ. Преди концертите, ще бъде осигурена възможност за тестване чрез мобилна лаборатория.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: